Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb

Dronten stimuleert woningmarkt

Donderdag 17 januari 2013
Dronten stimuleert woningmarkt
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Het college van Dronten wil ruim drie miljoen euro beschikbaar stellen om de koopmarkt te stimuleren. Dit stelt het college voor aan de gemeenteraad van Dronten. Het gaat om tijdelijke maatregelen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

De situatie op de woningmarkt is al geruime tijd uitermate slecht; ook de gemeente Dronten ondervindt daarvan nadelige gevolgen, zowel in financieel als in maatschappelijk opzicht.

Voor een belangrijk deel ligt de oorzaak in omstandigheden die lokaal niveau moeilijk te beïnvloeden zijn. Het college heeft onderzocht welke mogelijkheden er zijn om verbetering in de situatie te brengen.

Mede op basis van adviezen van lokale marktpartijen, waaronder makelaars, hypotheekverstrekkers en ontwikkelende partijen, stelt het college voor de volgende maatregelen in te voeren:

1. Voor woningen in de bestaande markt worden (40) startersleningen beschikbaar gesteld. Het gaat om woningen tot maximaal € 180.000 k.k. Deze startersleningen gelden in principe voor 2013 en 2014 volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”.

2. Voor een aantal particuliere bouwkavels (De Gilden, De Graafschap en Bloemenzoom) worden forse prijskortingen ingevoerd.

3. Voor een aantal geselecteerde nieuwbouwprojecten wordt een korting op de v.o.n.-prijs aangeboden; ook is voor een aantal projecten een starterslening beschikbaar.

De maatregelen voor deze nieuwbouwprojecten zijn tijdelijke maatregelen die alleen worden toegepast als de bouw voor 1 januari 2014 start. Bijzonder is dat de gemeente bij deze projecten samenwerkt met de ontwikkelende partijen en ook de kosten deelt.

Wanneer de gemeenteraad eind januari een besluit neemt wordt er breed over de maatregelen gecommuniceerd. Zo zal er een Startersplein worden ingericht tijdens de Wooninfodag Dronten op zaterdag 23 maart a.s. in De Meerpaal.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek De Graafschap
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top