Adm. Financiële Advisering Kafa
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Sportontmoeting 2012

Maandag 28 januari 2013
Sportontmoeting 2012

BIDDINGHUIZEN - Vrijdagavond 25 januari vond in de theaterzaal van de Meerpaal in Dronten de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. De Sportverkiezing met kandidaten in 8 verschillende categorieën vormde de rode draad tijdens het geslaagde sportieve feest.

Ook werden de Nederlandse kampioenen uit Dronten gehuldigd. Er was veel waardering voor de interviews, met Kevin Valk die met zijn nieuwe motor het podium betrad en met Céline van Gerner die vertelde over haar olympische ervaringen. Naar schatting 350 sportliefhebbers uit de gemeente Dronten konden ook genieten van diverse muzikale optredens.

Hans Gootjes, voorzitter van de organiserende stichting Sportpromotie Dronten, maakte bekend dat ook volgend jaar weer een Sportontmoeting georganiseerd wordt.


Na de muzikale ontvangst van het publiek door de band Abandon op het plein van de Meerpaal en een optreden van Nadine Braam en Tijmen Kooiker in de theaterzaal, heette Elien Tuijn – de Heij, secretaris van Sportpromotie Dronten, de aanwezigen van harte welkom. Na het openingswoord van voorzitter Hans Gootjes nam zij de presentatie in handen, samen met sportwethouder Hans Engelvaart.

Deze duopresentatie stond symbool voor de samenwerking tussen de gemeente Dronten en Sportpromotie Dronten.

De eerste huldiging van de avond betrof de in Dronten woonachtige Nederlandse kampioenen. Sanne de Jonge (survival), Anthony Schwab (squash) en Verenigingsteam Flevoruiters (hippische sport) ontvingen een beeldje en bloemen voor het feit dat ze in 2012 Nederlands kampioen zijn geworden in hun tak van sport.


Om te benadrukken dat de sport niet kan bestaan zonder vrijwilligers en deze groep van vaak stille krachten onmisbaar is voor het reilen en zeilen binnen de vereniging, kregen alle vier genomineerde sportvrijwilligers een prijs uit handen van wethouder Hans Engelvaart. Na een intermezzo van zangeres Nadine Braam, met Tijmen Kooiker op gitaar, ontving atletiekcoach John Jansen de beker in de categorie sportcoach voor de prestaties op nationaal niveau die hij behaalde met tal van atleten uit de meerkampgroep van AV Flevo Delta.

De korfballers van ASVD/Kwoot D1 werden gekozen tot jeugdsportploeg van het jaar; zowel in de zaal als op het veld werden zij kampioen in 2012. Na het interview van Hans Engelvaart met Kevin Valk, de winnaar van de titel sportman van 2011, over zijn nieuwe motor en de nieuwe klasse waarin hij racet, was de eer aan Kevin om de prijs uit te reiken in de categorie sporttalent jongen: judoka Roy Koffijberg die uitkomt voor Shoganai. Roy heeft afgelopen jaar zowel nationaal als internationaal zeer goed gepresteerd en is in zijn categorie zelfs 5e van Europa geworden.

Het publiek werd verrast met een spectaculaire compilatie van de meerkampfinale van Céline van Gerner tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Hans Gootjes interviewde haar vervolgens over de veelzijdige ingrediënten van haar carrière als topturnster. Céline reikte de prijs uit aan de winnares in de categorie sporttalent meisje. Het werd Sanne de Jonge die in de survivalsport in het afgelopen jaar enorm goed presteerde en onder meer kampioen van Nederland werd in haar leeftijdsklasse. De winnaar bij de sportmannen werd Kevin Valk die zijn titel van vorig jaar prolongeerde.

Na de muzikale klanken van Nadine Braam was het tijd voor de laatste 2 categorieën. Bij de sportvrouwen was het enorm spannend. Alle drie genomineerde sportvrouwen behaalden in 2012 prachtige prestaties. Uiteindelijk ging ultraloopster Ria Buiten uit Biddinghuizen met de eer strijken. Ze liep in 2012 meer dan 4.000 kilometer en werd eerste bij de Trans Europe Footrace, een wedstrijd van Denemarken naar Gibraltar over 64 etappes.

De Sportverkiezing werd afgesloten met het bekendmaken van de winnaar in de categorie sportploeg. Die titel ging naar het Verenigingsteam van de Flevoruiters die na hun Nederlands kampioenschap ook gehuldigd werden als sportploeg van Dronten.

De Sportontmoeting 2012 trok ruim 350 bezoekers. Deze konden terugzien op een geslaagde avond. Na het maken van een groepsfoto met alle prijswinnaars was er in de zijfoyer van de Meerpaal nog volop gelegenheid om na te praten over deze succesvolle editie. DJ Sounds zorgde voor de muzikale ondersteuning. Het bestuur van Sportpromotie Dronten gaat in de komende weken de Sportontmoeting evalueren. Reacties van genomineerden en bezoekers in de vorm van suggesties en aanbevelingen over de opzet en invulling van de Sportontmoeting zijn van harte welkom via verkiezingen@sportpromotiedronten.nl.

Winnaars Sportverkiezing 2012 in de gemeente Dronten:

Sportvrijwilligers: Henk Drenthe (voetbal, BAS)
Marjan Jonker (atletiek, Flevo Delta)
Jan Hendrik Kragt (Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland)
Robert Kramer (voetbal, Swift ’64)

Sportcoach: John Jansen (atletiek, Flevo Delta)
Sporttalent meisje: Sanne de Jonge (survival, BV Polderland)
Sporttalent jongen: Roy Koffijberg (judo, Shoganai)
Sportvrouw: Ria Buiten (ultraloop)
Sportman: Kevin Valk (motorracen)
Sportploeg: Verenigingsteam Flevoruiters (hippische sport)
Jeugdsportploeg: ASVD/KWOOT D1 (korfbal)


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Sport
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
Adverteerder in de rubriek BAS Voetbal
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Ria Buiten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 7.7 °C
  • 0.0 mm
  • 11.4 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top