Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Tijdelijke stimulering voor woningmarkt

Zondag 3 februari 2013
Tijdelijke stimulering voor woningmarkt
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De gemeenteraad van Dronten heeft ingestemd met het beschikbaar stellen van ruim drie miljoen euro om de koopmarkt te stimuleren. Het gaat om tijdelijke maatregelen die op korte termijn kunnen worden uitgevoerd.

De situatie op de woningmarkt is al geruime tijd uitermate slecht; ook de gemeente Dronten ondervindt daarvan nadelige gevolgen, zowel in financieel als in maatschappelijk opzicht.

Mede op basis van adviezen van lokale marktpartijen, waaronder makelaars, hypotheekverstrekkers en ontwikkelende partijen, is de raad akkoord gegaan met de volgende maatregelen:

1.Voor woningen in de bestaande markt worden 40 startersleningen beschikbaar gesteld. Het gaat om woningen tot maximaal € 180.000 k.k.
Deze startersleningen gelden in principe voor 2013 en 2014 volgens het principe “wie het eerst komt, het eerst maalt”.

2.Voor een aantal particuliere bouwkavels (De Gilden, De Graafschap en Bloemenzoom) worden forse prijskortingen ingevoerd.

3.Voor een aantal geselecteerde nieuwbouwprojecten worden de v.o.n.-prijzen tijdelijk verlaagd; ook zijn voor een aantal projecten startersleningen beschikbaar.

De maatregelen voor deze nieuwbouwprojecten zijn tijdelijke maatregelen die alleen worden toegepast als de bouw voor 1 januari 2014 start. Bijzonder is dat de gemeente bij deze projecten samenwerkt met de ontwikkelende partijen en ook de kosten deelt.

De maatregelen kunnen op korte termijn worden uitgevoerd. Op de website van de gemeente wordt binnenkort bekend gemaakt om welke nieuwbouwprojecten en om welke kavels het gaat. Ook laat de gemeente via de website en lokale kranten binnenkort weten hoe de startersleningen kunnen worden aangevraagd en welke voorwaarden hiervoor gelden.

Verder wordt erop de Woonmarkt Dronten op zaterdag 23 maart a.s. in De Meerpaal uitgebreid aandacht besteedtaan e stimuleringsmaatregelen Op het Startersplein is er extra aandacht voor de mogelijkheden voor starters.

Bron: Gemeente Dronten


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Wonen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 1.6 °C
  • 0.0 mm
  • 7.7 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top