Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Gemeente Dronten introduceert duurzaamheidslening

Donderdag 14 februari 2013

BIDDINGHUIZEN - Eind 2012 heeft de gemeenteraad voor de jaren 2012 tot en met 2016 geld beschikbaar gesteld voor het verstrekken van duurzaamheidsleningen aan particuliere woningbezitters.

Het college heeft op 5 februari 2013 besloten deze verordening ter besluitvorming aan de gemeenteraad voor te leggen. Keurt de gemeenteraad de verordening goed, dan gaat de regeling begin april van start.

Energiebesparend of –opwekkend
Een duurzaamheidslening is een lening met een zeer lage rente die gebruikt kan worden voor het uitvoeren van energiebesparende en/of energie opwekkende maatregelen aan de eigen woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, dak- of gevelisolatie of gebruik van een warmtepomp.

Verordening
Om de duurzaamheidsleningen ook daadwerkelijk te kunnen verstrekken moest er nog een aantal zaken geregeld worden. Het belangrijkste is het vaststellen van de verordening Duurzaamheidslening Dronten 2012. In deze verordening worden de voorwaarden vastgelegd die gesteld worden om voor een lening in aanmerking te komen vastgesteld. Daarnaast moet er met de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) nog een deelnemingsovereenkomst worden aangegaan. De SVn voert het financiële deel van de regeling uit en verstrekt daadwerkelijk de lening aan de aanvragers.

Duurzaam Dronten
De gemeente Dronten heeft in haar beleidsnota Duurzaam Dronten aangegeven dat zij duurzaamheid belangrijk vindt en dat zij de samenleving wil stimuleren om energiebesparende dan wel energieopwekkende maatregelen te nemen. De gemeente hoopt dat door het beschikbaar stellen van de duurzaamheidslening particuliere woningbezitters net dat zetje krijgen dat nodig is om tot het uitvoeren van maatregelen over te gaan.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 5.2 °C
  • 1.2 mm
  • 6.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top