Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Derbyzege levert periodetitel op

Maandag 18 maart 2013
Derbyzege levert periodetitel op
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Dat derby’s BAS voetbal wel liggen, is duidelijk. De laatste nederlaag van BAS in een gemeentelijke derby dateert van 22 januari 2011. Vijf buurontmoetingen later kon de Biddinghuizense ploeg zaterdagmiddag opnieuw een derbyzege bijschrijven, ditmaal werd Swift’64 met 1-5 over de knie gelegd. Naast een uitbreiding van de ongeslagen derbyreeks, ook genoeg voor de tweede periodetitel.

Een derby met grote belangen. Normaal gesproken een wedstrijd op zich, maar deze ontmoeting werd omringd door belangrijke omstandigheden in competitieverband. Swift was de laatste wedstrijden bezig met een inhaalrace om van de laatste plaats af te komen, terwijl er voor BAS de koppositie en de tweede periode op het spel stonden. De posities op de ranglijst waren zaterdagmiddag vanaf het begin duidelijk.

BAS was in de eerste tien minuten opzoek naar het goede spel, maar toen Tom Drent eenmaal de eerste Biddinghuizense treffer op zijn naam had gezet, was het hek van de dam. Swift kwam de overige tachtig minuten niet meer in het spel voor, terwijl BAS het via Mark Schaap een aanvoerder Stefan Tolhoek naliet om de buren al voor het rustsignaal definitief over de knie te leggen.

BAS oogde in het tweede bedrijf vele malen fitter dan de ploeg uit Swifterbant. Mede hierdoor had het geen kind aan de hekkensluiter, dat het vooral moest hebben van fysieke kracht. Na een uur tekende Luke van der Burg op aangeven van Jeroen Boshuizen voor 0-2, waarna een minuut later de ongelukkige Mark Schaap al voor 0-3 kon zorgen. Alleen voor de keeper kon de middenvelder niet zorgen voor pannenkoeken. “Gelukkig heb ik ze nog tegoed van vorige week, toen ik wel scoorde. Die eet ik zondag”, zegt Schaap.

Toch werd het uiteindelijk nog wel 0-3. Freddy Doppenberg kopte een voorzet terug op de net ingevallen Leroy Staring, die de bal met een droge kal achter de doelman schoot.

Wedstrijd in het slot en het gas er wat af. Dit resulteerde ook rap in een tegendoelpunt van Swift, maar al snel werd er aan alle Switerbanter illusies een einde gemaakt. Tom Drent kwam zes minuten voor tijd door op links, gaf de bal voor op invaller Kay-Marnix Oomen, die het voorbeeld van Staring volgde. Ook Oomen verschalkte de Swift-goalie met een droge knal: 1-4. Toen ook Corné op ’t Hof via een mooie combinatie nog voor 1-5 had gezorgd vond scheidsrechter van ’t Goor het welletjes en kon BAS opnieuw drie punten bijschrijven in de strijd om het kampioenschap in ‘3B’.

Naast drie punten en opnieuw een week koploper, wist BAS zich door deze ruime derbyzege zeker van de tweede periode. Concurrenten Terschuurse Boys en De Glind wisten niet te winnen van respectievelijk DSV ’61 en Zeewolde, waardoor BAS met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen is. Hierdoor is de ploeg in ieder geval zeker van deelname aan de nacompetitie. “De periodetitel is binnen, daar ben ik heel happy mee. Het is altijd lekker om een prijs te winnen, complimenten aan de spelers en de rest van de staf”, zegt trainer John Kamphuis op Twitter.

Diezelfde Kamphuis liet tegenover een verslaggever van de Stentor weten dat het geen kwestie van moeten is om kampioen te worden. “Advendo en Zeewolde, die moeten echt kampioen worden. Voor ons zou het een bonus zijn.” Als het in ieder geval maar een kwestie van willen is, met nog zes wedstrijden voor de boeg komt de ontknoping steeds meer in zicht.

Aanstaande zaterdag speelt BAS opnieuw een uitwedstrijd. De koploper in de derde klasse B gaat dan op bezoek bij SDS ’55, aanvang in Wekerom is om 15.00 uur.

Wouter Foppen


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Voetbal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.4 °C
  • 0.0 mm
  • 14.2 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top