Tel. 0321-333169 Peter Evers
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Aanhouding na fraude met afval

Dinsdag 19 maart 2013

BIDDINGHUIZEN - De politie heeft vanmorgen een 45-jarige man uit Elburg aangehouden. Hij wordt verdacht van gesjoemel met afval, te weten AVI-bodemas.

Wat is AVI-bodemas?
AVI-bodemas is een restproduct wat overblijft na het verbranden van huishoudelijk en vergelijkbaar bedrijfsafval in een afvalverbrandingsinstallatie (AVI). Dit materiaal is per definitie verontreinigd en mag niet zondermeer in of op de bodem worden gebracht.

Enorme schadepost gedupeerden
De 45-jarige verdachte kocht AVI-bodemas in. Hij wordt ervan verdacht dit vervolgens met valse papieren te hebben vervoerd. Daarna zou hij dat materiaal ter beschikking hebben gesteld aan anderen als zijnde onvervuild verhardingsmateriaal. Hierdoor ontstaat bodemverontreiniging. Dit zou in elk geval in Oosterwolde en Biddinghuizen zijn gebeurd.

De betrokken personen moeten dit materiaal nu weghalen, waardoor zij een schade van vele tienduizenden euro’s oplopen. In totaal gaat het om honderden tonnen AVI-bodemas.

Politieonderzoek
Het Regionaal Milieuteam uit Groningen is een onderzoek gestart, nadat signalen binnen kwamen dat er met betrekking tot het transport van het materiaal een en ander mogelijk niet in orde was. In het kader van het onderzoek is in december 2012 een grote hoeveelheid administratie in beslag genomen. De administratie is geanalyseerd en dat heeft geleid tot de aanhouding van de Elburger.

Bron: Politie Flevoland


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.3 °C
  • 0.0 mm
  • 9.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top