Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Altobi overtreft zichzelf

Donderdag 28 maart 2013
Altobi overtreft zichzelf
Foto: Toneelvereniging Altobi - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Toneelvereniging Altobi heeft zich de afgelopen twee weekenden van zijn beste kant laten zien. De uitvoeringen van ‘Veel kabaal op Clingendael’ werden door de grote hoeveelheid publiek beloond met luid applaus, hard gelach en staande ovaties. “Ik had niet verwacht dat het nog beter kon dan vorig jaar, maar het is Altobi gelukt,” reageerde een bezoeker enthousiast na afloop.

De keuze van de toneelvereniging om dit jaar vier voorstellingen te geven was een verstandige. In slechts een paar dagen tijd waren alle 500 kaarten verkocht. De vraag naar kaartjes was zo groot dat de vereniging er zelfs een weekend achteraan had kunnen plakken. Dat Biddinghuizen met plezier uitloopt voor de voorstellingen van Altobi was vorig jaar al gebleken, toen de toneelclub het hilarische stuk ‘Sjongejongejonge..’ met succes op de planken zette.

Feest
Voor dit jaar lagen de verwachtingen hoog bij het publiek, dat van alle leeftijden was. Die verwachtingen legden druk op de spelers, maar geen van hen leek hieronder te bezwijken. Nog voor de eerste zin was uitgesproken had de vereniging het publiek al aan zijn zijde. De onthulling van het decor zorgde voor een grote hoeveelheid oh’s en ah’s. Een prachtig stuk vakmanschap van decorbouwer Cees Lether B.V. Dankzij zijn decor waande het publiek zich terug in de roerende jaren 20 van de vorige eeuw. De financiële steun van stichting Biddinghuizen 50 jaar jong heeft daar een groot aandeel in gehad.

De kostuums en kapsels van de spelers deden er nog een schepje bovenop. Het totaalplaatje ademde historie uit. Aan alle details was gedacht: een antieke telefoon, de kenmerkende ‘drollenvangers’ en jurkjes, en een fiets met een zeer ouderwetse kaarsenlamp voorop. In het voorwoord werd al aangegeven dat het voor de spelers een feest is om onder deze omstandigheden tot mogen spelen.

Vanaf het begin straalden de spelers ook plezier uit, waardoor het publiek volledig in het verhaal werd getrokken. Sommige toeschouwers sprongen van hun stoel bij een plotselinge verschijning op toneel. “Ik zat er helemaal in,” zei een geschrokken vrouw tegen de persoon naast haar. De bezoekers zaten niet alleen op het puntje van hun stoel. Regelmatig ging er een groots gelach door de volgepakte zaal. De grappen van de spelers sloegen aan en er werd er vrolijk op los geïmproviseerd.


Hoog bezoek
Een van de gasten was burgervader Aat de Jonge, die zichtbaar genoot van het theater dat zich voor zijn neus voltrok. Hij plaatste een foto op twitter, met daarbij het bericht: “Hilarisch toneel in Biddinghuizen!” Daar sloot de rest van het publiek zich bij aan. “Altobi heeft een grootse prestatie neergezet. Het spel was prachtig en vooral de mimiek van de spelers was van hoog niveau. Ik noem het televisie-waardig,” sprak een bezoeker vol lof over de vereniging.

Altobi heeft zichzelf opnieuw overtroffen met ‘Veel kabaal op Clingendael’. De vereniging heeft de lat voor zichzelf wederom hoger gelegd, maar ziet dit alleen maar als een uitdaging. Of de club ook de volgende keer aan de verwachtingen kan voldoen zal over een jaar blijken. Altobi zal in maart 2014 weer een nieuw stuk op de planken zetten.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Altobi
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • -2.3 °C
  • 0.0 mm
  • 6.8 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop Kerstbomen te koop
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top