Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

OFW presenteert jaarverslag op bewonersavond

Woensdag 19 juni 2013
OFW presenteert jaarverslag op bewonersavond

BIDDINGHUIZEN - ‘Sociaal wonen in uitdagende tijden’, dat is de titel van het jaarverslag van Oost Flevoland Woondiensten (OFW). Gisteravond, dinsdag 17 juni, presenteerde OFW haar jaarverslag tijdens de tweejaarlijkse bewonersavond.

Bewoners werden geïnformeerd over de belangrijkste resultaten die OFW heeft behaald en welke ontwikkelingen er zijn in woningcorporatieland en de gevolgen daarvan voor OFW.

Druk
Ook bewoners maken zich druk om de ontwikkelingen die spelen, bleek tijdens de bewonersavond. De Kabinetsmaatregelen, als de verhuurdersheffing van 1,7 miljard en de saneringsheffing van 0,5 miljard, hebben niet alleen gevolgen voor OFW, maar ook voor haar huurders. OFW moest de inkomensafhankelijke huurverhoging invoeren. Tijdens de bewonersavond werd bewoners uitgelegd wat de inkomensafhankelijke huurverhoging voor hen en OFW betekent. Door de crisis is ook te zien dat het aantal ontruimingen bij corporaties stijgt. OFW informeerde bewoners wat zij doet om ontruimingen zoveel mogelijk te voorkomen. Hiervoor werkt de corporatie onder andere samen met het MDF (Maatschappelijk Dienstverlening Flevoland). Zij kunnen huurders helpen die financiële problemen hebben.


Een andere ontwikkeling die speelt, is dat corporaties vanaf 2014 geen leningen meer kunnen aantrekken van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Dit betekent dat de investeringsruimte onder druk staat, waardoor er minder gebouwd en gemoderniseerd kan worden. Ondanks deze ontwikkelingen is het OFW in belangrijke mate gelukt om zoveel mogelijk volkshuisvestelijke doelstellingen te kunnen realiseren.

Resultaten
2012 was een moeilijk, maar ook een bijzonder jaar: Minister Spies bezocht OFW om de 1500e gemoderniseerde woning met haar te vieren, door de inzet van de Fruithof werd OFW Klimaatstraat-corporatie en het huurdersportaal ‘Mijn OFW’’ ging online, waarop huurders eenvoudige huurzaken zelf kunnen regelen. Ook werden drie moderniseringsprojecten opgeleverd: Dronten Centrum fase I en II, De Oeverloper en de Lucernehof. En er werd gebouwd: Bloemenzoom, appartementencomplex De Wiekslag, 76 woningen in De Gilden, een appartementencomplex aan de Cultuursingel, appartementencomplex Bries, Basisschool De Dukdalf en het Educatief Centrum.

Digitaal verslag
Duurzaamheid en transparantie zijn voor OFW belangrijke aspecten. Daarom presenteerde de corporatie vorig jaar haar jaarverslag 2011 voor het eerst digitaal op de website: http://www.transparantofw.nl. Dit jaar heeft OFW de website verder ontwikkeld, waardoor een goede en overzichtelijke relatie gelegd wordt met de doelen uit haar beleidsplan ‘Samen werken aan kansrijk en duurzaam wonen’ en de acties uit de begrotingen. Nu is in één overzicht te zien welke doelen OFW zich stelt en wat de resultaten zijn.

Oost Flevoland Woondiensten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top