Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Schaap en Drent zijn klaar voor tweede klasse

Dinsdag 3 september 2013
Schaap en Drent zijn klaar voor tweede klasse
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Geschiedenis gaat er geschreven worden. Hoe dan ook, wat er ook gaat gebeuren, het aankomende seizoen van BAS voetbal gaat de boeken in als historisch. Voor het eerst is de ploeg actief in de tweede klasse, een niveau waar Mark Schaap en Tom Drent naar uitkijken.

“Ik denk dat wij kunnen verrassen, daar ben ik bijna van overtuigd”, stelt de 21-jarige Schaap.

De voorbereiding van BAS was soms niet om over naar huis te schrijven. Gewonnen werd er van SC Gronitas(0-3), Reaal Dronten(8-1), WZC Wapenveld(1-5) en Swift ‘64(1-4), terwijl er werd verloren van KGB(1-3) en DSV ‘61(2-1).

Meer overwinningen dan nederlagen, dat wel. Iets wat volgens Schaap makkelijk te verklaren is. “We hebben veel tegen derde- en vierdeklassers gespeeld. Of dat in ons voordeel gaat werken, moet blijken. Vorig seizoen hadden we na de voorbereiding weinig vertrouwen en toen verloren we de eerste wedstrijd dik(0-4 bij Terschuurse Boys). Hopelijk is dat nu anders”, zegt de topscorer van vorig jaar.

Zaterdag begint voor het vlaggenschip de competitie met een uitwedstrijd bij poldergenoot Lelystad ’67. Tom Drent verwacht een moeilijke seizoensopening. “Ik denk dat we in de eerste wedstrijden gaan schrikken van het niveau, het zal niet makkelijk worden. Ik heb er in ieder geval zin in en kijk uit naar de competitiestart.” Zijn kompaan op het middenveld hoopt dat de laksheid uit de ploeg verdwijnt. “Het oogde in de voorbereiding nog wel eens laks. In de tweede klasse gaat het sneller, is er nog meer fysieke kracht. Om er dan toch wat van te maken, moeten we er zelf meer energie insteken.”

De beide spelers denken geen moment aan een vertrek bij de kersverse tweedeklasser. “Ik heb daar totaal geen behoefte aan, ga sowieso niet naar een andere club”, aldus Schaap, die Drent zo’n beetje hetzelfde hoort zeggen. “Ik ga geen initiatief nemen om naar een andere club te vertrekken. Dat is wat mij betreft niet nodig.” Wat er ook gaat gebeuren in de tweede klasse, de twee Biddinghuizense middenvelders hopen dat de supporters altijd positief blijven. “Dat zou heel prettig zijn. Als we een slechte wedstrijd spelen en je hoort dat vervolgens ook nog tien keer in de kantine, dat gaat ons niet helpen”, zegt Drent.

Mark Schaap spreekt klare taal. “Als de supporters in ons blijven geloven, gaan wij er alles aan doen om voor een verrassing te zorgen. En daarbij horen uiteraard ook zes punten tegen Dronten.”

Tekst: foppenmedia.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top