Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen

Diamantjes onderscheiden door OFW

Woensdag 18 september 2013
Diamantjes onderscheiden door OFW
Foto: Oost Flevoland Woondiensten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Bijzondere mensen, die graag wat voor een ander doen, in staan voor de samenleving of al erg lang een woning huren van woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) worden erg gewaardeerd. Maandag 16 september werden ze door Truus Sweringa, directeur bestuurder OFW, onderscheiden als ‘Dronter diamantjes’.

‘U vindt het vanzelfsprekend om een ander te helpen, maar wij vinden dat erg bijzonder. Niet iedereen is zoals u en daarvoor wil ik mijn bewondering uitspreken.’

‘Een ander helpen, dat is toch normaal?’ Zo reageerden de meeste ‘Dronter diamantjes’. Voor hen is het niet bijzonder om bijvoorbeeld hun buurman of buurvrouw te helpen met het onderhouden van de tuin, containers aan de weg te zetten of een zieke buurman te helpen met de boodschappen. Ook vinden ze saamhorigheid erg belangrijk. Zo organiseren ze verschillende activiteiten in de buurt.

Wat heel normaal lijkt, is toch erg bijzonder. Dat vonden ook buurtbewoners, die de ‘Dronter diamantjes’ aanmeldden bij OFW. ‘Als ik niet geholpen zou worden, kon ik hier niet blijven wonen’, aldus een buurvrouw. Truus Sweringa, directeur-bestuurder OFW, bedankte deze bijzondere mensen voor hun inzet. De ‘diamantjes’ werden eens goed in het zonnetje gezet door OFW. Ze kregen een roos overhandigd en kaartjes voor de première van musical ‘Morgenland’, die op dinsdag 5 november in De Meerpaal speelt.


Elkaar helpen past bij de geest van de polderpioniers, die nog steeds heerst in de gemeente Dronten, maar ook in de samenleving van nu. Tegenwoordig wordt zelfredzaamheid een steeds groter issue. De huidige verzorgingsstaat is niet meer houdbaar. En deze verandering daagt ons allen uit. Mensen moeten weer meer regisseur worden over hun eigen leven en steun halen uit hun omgeving. Daarom is OFW erg blij met mensen die klaar staan voor elkaar.

Naast diverse mensen uit Dronten en Swifterbant, waren dit uit Biddinghuizen:
- Mevrouw Biemans
- Mevrouw De Boer
- De heer Goldstein
- Familie Van Groningen
- Familie Haaksema
- De heer Keimpema
- De heer Kolart
- Mevrouw Van Loveren
- Familie Nipshagen
- Familie Wiegersma

Oost Flevoland Woondiensten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 8.8 °C
  • 0.0 mm
  • 11.8 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top