Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Flevolamb Flevolamb
Adm. Financiële Advisering Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Organisatie tevreden over 50-jarig jubileumfeest

Maandag 14 oktober 2013
Organisatie tevreden over 50-jarig jubileumfeest
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - De afgelopen dagen vierde Biddinghuizen haar 50 jarig bestaan met diverse activiteiten. De organisatie kijkt terug op een succesvolle feestweek.

"Wat hebben we een geweldige feestweek achter de rug. Biddinghuizen bestaat 50 jaar en dat hebben we samen gevierd. We kunnen met z'n allen terug kijken op een feestelijke week vol activiteiten voor iedereen." meldde de organisatie in een reactie.

De feestweek begon op woensdagochtend met de opening van Albert Heijn. Vele mensen kwamen naar de winkel om deze feestelijke opening mee te maken. Ter ere van deze opening was er een gezellige kindermiddag in de feesttent.


Ook het kunstatelier opende op woensdag voor het eerst haar deuren. Een groot aantal kunstenaars uit Biddinghuizen presenteerden hier hun kunstwerken. Er heerste een ontspannen sfeer. Vele mensen hebben het kunstatelier in het voormalige gebouw van gemeentewerken bezocht en verlieten verrast en geïnspireerd het gebouw.


Donderdag 10 oktober was de echte verjaardag van het dorp. Ook deze dag begon met een feestelijke opening. Om 9.00 uur werd het Educatief Centrum geopend. Vervolgens is om 14.00 uur de jubileumboom door wethouder Ton van Amerongen onthuld. Dit werd gevierd door 560 kinderen van de basisscholen die samen een flashmob uitvoerden.


Om 18.00 uur werd de DVD over 50 jaar Biddinghuizen in het kunstatelier gepresenteerd. Vele vrijwilligers zijn een aantal jaren bezig geweest om deze DVD over Biddinghuizen te maken. Inmiddels heeft elke Biddinghuizenaar deze DVD gratis thuis ontvangen.


Aansluitend hebben ongeveer 285 mensen gezamenlijk stamppot gegeten in de feesttent. Het was lekker warm in de tent en met dank aan het piratenkoor 'De Blauwbaarden' zat de stemming er al snel in. Tijdens het eten was er ook de nodige entertainment van onder andere illusionist Richard Stooker en de akoestische muzikanten 'De Sfeermakers'. De avond werd afgesloten met een optreden van Sharon Kips.

Op donderdag is het 50-jarig jubileum van Biddinghuizen niet onopgemerkt gebleven in de landelijke media. Sander Lantinga en Coen Swijnenberg hebben de heer Tietema geïnterviewd op 3FM. Ook is in Hart van Nederland op SBS6 op donderdagavond uitgebreid stil gestaan bij de festiviteiten rondom het jubileum.

Vrijdag organiseerde AH Jan Schuurhuis een gratis 50+ ontbijt voor alle 50-plussers uit Biddinghuizen.


Op vrijdag opende de Cultuurbank voor het eerst haar deuren tijdens de feestweek. Er was een interessante tentoonstelling over ing. Lely en ook een gedeelte van de Flevowand is tentoongesteld. Daarnaast exposeerde Jaap Munneke oude landbouwgereedschappen. Gedurende de gehele vrijdag en zaterdag hebben vele mensen de tentoonstellingen bezocht. Met name de mini-dorsmachine op zaterdag trok veel bezoekers.


Vrijdag werd afgesloten met een daverend optreden van radio538 in de feesttent die bezocht werd door ongeveer 250 mensen.Ruim 300 dorpsgenoten en oud-dorpsgenoten waren zaterdag aanwezig bij de reünie. Vele vreugdevolle ontmoetingen vonden plaats en herinneringen werden opgehaald. De heer Tietema wist met de passages uit zijn familieautobiografie het gevoel van toen goed te verwoorden.

Het optreden van het koor van de musical Morgenland was veelbelovend.

Ook gaf het programma van de reünie de ruimte om de andere activiteiten in het dorp te bezoeken. Het leidde tot groepjes mensen door het hele dorp die elkaar ontmoeten en herinneringen ophaalden bij onder andere de foto's van vroeger in de Cultuurbank.


De zaterdag werd afgesloten met een optreden van de band 'The Originals' in de feesttent. Bijna 500 mensen wisten de feesttent te vinden. Er waren verscheidene momenten waarin het publiek een request kon aanvragen bij de band. Hierdoor had de band feilloos in de gaten welk repertoire ze moesten spelen om de sfeer er in te krijgen. Het duurde dan ook niet lang of hele dansvloer stond vol.


De feestweek werd zondag afgesloten met de ATB Challenge op sportpark De Schelp. Ondanks het slechte weer hebben de deelnemers, zowel jong en oud, een prachtige sportieve middag beleeft.


"De organisatie kijkt terug op een onvergetelijke feestweek. Biddinghuizen heeft in een prettige sfeer haar jubileum gevierd. Maar zonder de vele vrijwilligers en sponsoren had het nooit zo'n succes kunnen worden. We zijn dan ook enorm trots dat zo'n klein dorp zoveel organisatievermogen kan mobiliseren. Samen zetten we de schouders eronder en hebben we een feest gevierd waar nog lang over gesproken zal worden.

Op naar de volgende 50 jaar!

Biddinghuizen, we vieren samen!

Dorpsbelangen, Stichting de IJsvogel en werkgroep 50 jaar Biddinghuizen"

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
Adverteerder in de rubriek Stichting De IJsvogel
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.1 °C
  • 0.0 mm
  • 12.6 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top