Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat

Bloedeloze puntendeling in polderderby

Maandag 4 november 2013
Bloedeloze puntendeling in polderderby
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Het eerste elftal van BAS voetbal heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het treffen met poldergenoot Unicum. Op bezoek in Lelystad was de ploeg de gehele wedstrijd de iets onderliggende partij, maar een gelijkspel was uiteindelijk terecht: 0-0. Unicum blafte wel, maar beet niet, terwijl BAS in de slotfase een doelpunt onterecht zag worden afgekeurd.

Memorabele wedstrijden speelden de poldergenoten tegen elkaar. Om de koppositie in de vierde klasse, met winnende goals in extremis of eenzijdige overwinningen. Zaterdagmiddag kwam het duel echter geen moment los. Vroeg in de eerste helft leek het nog een spektakel te worden met veel kansen, maar gescoord werd er niet. Onder andere BAS-spits Leroy Staring was dichtbij een treffer, hij kon echter zijn kans niet verzilveren.

Unicum had veel balbezit, speelde de bal veelvuldig rond, maar de BAS-defensie had niets te duchten van de Lelystadse voorwaartse. Eenmaal moest keeper Westdijk handelend optreden, een inzet van een meter of elf belandde simpel in de handen van de goalie.

Ook na de rust konden beide ploegen geen potten breken. In de omschakeling probeerde BAS wel gevaarlijk te worden, maar dit lukte niet, terwijl het voor Unicum moeilijk bleek om te scoren. Het veldspel van de Lelystedelingen was ook zaterdag redelijk tot goed, maar dat omzetten in doelpunten lukt de ploeg niet. Dat was vorige week het geval tegen KHC en ook nu konden de Lelystedelingen het balbezit niet omzetten in doelpunten en uiteindelijk een zege.

BAS was zelf nog wel dichtbij een overwinning. Eerst was Leroy Staring uit een corner dichtbij de openingstreffer en even later juichte heel aanwezig Biddinghuizen al. Een vrije trap van Tom Drent kwam terecht op het hoofd van Mark Schaap, die in een duel met de Lelystadse keeper de bal tegen de touwen kopte. Weinig aan de hand, zo leek het, maar de scheidsrechter van dienst dacht daar anders over. Die keurde de goal tot ieders verbazing af, waardoor het treffen uiteindelijk doelpuntloos zou eindigen. Wel of niet terecht, een gelijkspel was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Ook bij trainer John Kamphuis ging het voornamelijk over de afgekeurde goal. "We hebben vandaag wel gescoord, maar toch bleef het bij 0-0. Ben benieuwd naar de beelden, volgens mij was het een glaszuivere goal. Hoe dan ook was de wedstrijd wel in evenwicht", laat hij weten.

De periodetitel ging zaterdag naar het ongenaakbare Veensche Boys, dat door een zege op IJVV nu een voorsprong van vier punten heeft op de concurrentie. BAS staat door het gelijke spel nog altijd op een derde plaats, zeven punten boven de degradatiestreep.Aanstaande zaterdag spelen de Biddinghuizenaren weer een thuisduel, dan komt hekkensluiter ESA op bezoek. Het duel op de Schelp begint om 14.30 uur.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top