Teakhouten meubelen PolderTEAK
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

Kandidatenlijst Leefbaar Dronten

Donderdag 5 december 2013
Kandidatenlijst Leefbaar Dronten
Foto: Leefbaar Dronten

BIDDINGHUIZEN - Leefbaar Dronten heeft in de ledenvergadering van 3 december 2013 unaniem haar kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vastgesteld. De huidige fractievoorzitter Jan Ammerlaan is door de leden gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Jan zit sinds 2006 in de Drontense gemeenteraad en werkt als manager bij een groot supermarktconcern.

Op nummer 2 staat Peter van Bergen. Peter is momenteel burgerraadslid van Leefbaar Dronten en was in de periode 2006-2010 raadslid voor de PvdA. Kees Hermus is als nummer 3 gekozen op de kandidatenlijst. Kees maakt sinds 2012 deel uit van de LD-fractie en was hiervoor raadslid voor de VVD. De vierde plaats op de LD-kandidatenlijst wordt ingevuld door het huidige raadslid Marian Plasschaert. Marian maakt voor de vierde achtereenvolgende periode deel uit van de LD-kandidatenlijst. Sjoerd Ammerlaan en Harry van der Wals zijn nu al direct bij de LD-fractie betrokken en nemen respectievelijk de plaatsen 5 en 6 in op de kandidatenlijst.

De overige kandidaten op de lijst zijn:
7) Paul Nijssen
8) Wim van de Zon
9) Onno Bakker
10) Paul Kemps

Naast de kandidatenlijst is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld. LD vindt het belangrijk dat de zorg voor die mensen die het echt nodig hebben adequaat moet blijven, maar vindt ook dat het vrijwilligerswerk in het sociale domein kan worden bevorderd. Er moet rust komen in het sociale domein met degelijk en stabiel beleid.

LD vindt het belangrijk dat inwoners en het bestuur dichter bij elkaar komen, de gemeente Dronten een goede efficiënte bedrijfsvoering heeft en de voorzieningen ook in de kleine kernen Swifterbant en Biddinghuizen op goed niveau moeten blijven. Daarnaast is LD van oordeel dat de gemeente Dronten stevig moet inzetten op economische groei en werkgelegenheid. De gemeenteraad zal in de komende raadsperiode het evenwicht moeten zoeken in het voorzieningenniveau, de woningbouw en bedrijventerreinen in relatie tot mogelijke groei en krimp- scenario's.

Het verkiezingsprogramma is binnenkort te vinden op http://www.leefbaar-dronten.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politiek
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top