Flevolamb Flevolamb
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek
Peter Evers Peter Evers
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Lieke van der Weijden Biddinghuizer voorleeskampioen

Donderdag 16 januari 2014

BIDDINGHUIZEN - Vanmiddag is in het Educatief Centrum Biddinghuizen de plaatselijke finale van de voorleeswedstrijd gehouden. Drie kinderen hadden een fragment gekozen uit een boek en lazen dit voor aan het publiek. Een driekoppige jury koos uiteindelijk Lieke van der Weijden van De Wingerd als winnaar uit.

De voorleeswedstrijd werd voor het eerst ook alleen voor Biddinghuizen gehouden. Andere jaren was er alleen een gemeentelijke wedstrijd. Nu wordt die later dit jaar nog steeds gehouden. Voor Biddinghuizen zal dan Van der Weijden de inzending zijn. De andere finalisten van vanmiddag, Maud Hanse en Cas Groot Koerkamp, brachten het er eveneens prima van af en werden slechts op details overtroffen door Van der Weijden, die met haar fragment uit "Achtste groepers huilen niet" een juiste keuze maakte.

Juryvoorzitter en kinderboekenschrijfster Joke Wit

In het beoordelenn van de deelnemers moest door de jury, bestaande uit Kees Bakker (onder andere van Flevopost), kinderboekenschrijfster Joke Wit en Sieberen Sybesma van het eigen BHZNet, letten op diverse aspecten. Het tempo van lezen, het gekozen frgagment, de interactie met het publiek en stemgebruik waren een aantal van de criteria. Na enige beraad kon er een eensluidend oordeel worden meegedeeld door juryvoorzitter Joke Wit aan de vele aanwezige kinderen: Van der Weijden wint. Dit tot groot genoegen van haar klasgenoten.

Applaus bij het bekendmaken van de winnaar

De finalisten van vanmiddag werden niet alleen op een groot applaus getrakteerd; ook ontvingen zij namens de organiserende FlevoMeer Bibliotheek een goed gevulde zak snoep.

Felicitaties voor de winnares

Klik hier voor alle foto's

(Met dank aan Kees Bakker voor de extra foto's)

Redactie BHZNet.nl

Fotoboeken:


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basisscholen
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
Adverteerder in de rubriek Bibliotheek
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Adverteerder in de rubriek Daltonschool De Schatkamer
Kjell's Opslag
Kjell's Opslag
Adverteerder in de rubriek Tamarisk
Kafa
Kafa
Adverteerder in de rubriek Wingerd
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top