Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Flevolamb Flevolamb
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Onderzoek naar leefbaarheid

Zaterdag 25 januari 2014

BIDDINGHUIZEN - Ruim 5.000 inwoners van de gemeente Dronten krijgen rond dit weekeinde een enquête in de brievenbus over de leefbaarheid in de gemeente Dronten. Deze leefbaarheidsmonitor, genaamd Lemon, werd al drie keer eerder gehouden; eind 2006, begin 2009 en begin 2011.

Gemeente Dronten en Oost Flevoland Woondiensten houden gezamenlijk periodiek een onderzoek naar de leefbaarheid onder bewoners van de gemeente. Door de leefbaarheidsmonitor met regelmaat uit te voeren kan worden gevolgd hoe de leefbaarheid zich gedurende de jaren ontwikkelt.

Beleving en feitelijk
Naast de beleving van de inwoners worden ook objectieve gegevens verzameld van verschillende samenwerkingspartners op het gebied van overlast, leeftijdsopbouw, inzet hulpverlening, criminaliteitscijfers etc. Op deze manier wordt de beleving van leefbaarheid vergeleken met de feitelijke gegevens die over de buurten bekend zijn. Aan de hand hiervan worden verbeteracties gestart voor buurten die dat het meest nodig hebben.

Voorbeelden
Een voorbeeld van een buurt waar o.a. naar aanleiding van de Lemon-meting maatregelen zijn genomen is de buurt Lucernehof in Biddinghuizen. Bewoners van deze buurt hebben bij de vorige meting aangegeven dat zij ontevreden waren over de kwaliteit van hun woningen en de kwaliteit van hun buurt. OFW heeft daarop de modernisering van de woningen kort daarop ten uitvoer gebracht.
De bewoners van de wijk De Gilden in Dronten gaven hun ontevredenheid aan gericht op het ontbreken van speelvoorzieningen voor de kinderen. De gemeente Dronten heeft intensief uitvoering gegeven aan de aanleg van speeltuinen en groenvoorzieningen. Uit de leefbaarheidsmonitor moet blijken of de genomen maatregelen volgens de inwoners effect hebben gehad.

Meedoen
De ingevulde enquête kan geretourneerd worden aan de gemeente Dronten. Onder alle inzenders worden 10 waardebonnen verloot ter waarde van € 25,-.

Mei 2014 worden de uitkomsten van de vierde leefbaarheidsmonitor bekend gemaakt. Bewoners kunnen op www.lemoninternet.nl zien hoe hun eigen buurt scoort op verschillende leefbaarheidsaspecten.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top