Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Kjell's Opslag Kjell's Opslag

Man bij geldautomaat beroofd

Woensdag 29 januari 2014

BIDDINGHUIZEN - Twee mannen beroofden op dinsdagmiddag 28 januari rond 17.50 uur een man van zijn net gepinde geld. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 17.50 uur wilde een 26-jarige man uit Nijkerk geld pinnen op de Achterbaan. Hij reed voorbij de geldautomaat en kon zijn auto zo'n 75 meter verderop parkeren. Hij liep naar de geldautomaat, pinde enkele honderden euro's en stopte het geld in zijn portemonnee. Vervolgens liep hij over de stoep in de richting van de Lidl, terug naar zijn auto.

Scooter
Hij hoorde dat achter hem een scooter aan kwam rijden, komende uit de richting van de Baan. Vervolgens hoorde hij een geluid vlak achter zich, voelde dat er iets tegen zijn hoofd werd gedrukt en zijn arm werd beetgepakt. Hij hoorde dat een jongeman geld eiste. Het slachtoffer had de indruk dat er een wapen tegen zijn hoofd werd gedrukt, besloot zich niet te verzetten en werd van zijn net gepinde geld beroofd.

Wapen
Toen hij de straatrover weg hoorde lopen en omkeek, zag hij dat hij inderdaad een wapen in zijn handen had. De rover liep naar de weg, waar een tweede verdachte op een scooter zat. Hij sprong achterop, waarna het tweetal er op de scooter vandoor ging. Zij reden weg in de richting van de Lidl, sloegen daar rechtsaf over de Verlengde Baan en verdwenen in de richting van de Dreef. Het slachtoffer belde de politie en meerdere agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Zij troffen de straatrovers niet meer aan.

Signalementen
De straatrover met het wapen: Jongeman van rond de 20 jaar, ongeveer 1.80 meter en een normaal postuur. Hij had een zwarte integraalhelm op, met een donker vizier. Hij droeg een zwarte jas en had zwarte handschoenen.

De scooterbestuurder: Jongeman van rond de 20 jaar en hij had eveneens een zwarte integraalhelm op en had een zwarte jas aan. Hij reed op een zilvergrijze scooter.

Getuigenoproep
Aan getuigen van de straatroof en/of de vlucht van de verdachten en aan mensen die hen menen te herkennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Biddinghuizen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top