Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Inwoners denken mee over sociaal domein

Zondag 23 februari 2014
Inwoners denken mee over sociaal domein
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Dinsdag 18 februari heeft de gemeente samen met een groep inwoners de ideeën over toegang en werkwijze sociaal domein Dronten besproken. Want per 1 januari 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor de Jeugdhulp, de ambulante begeleiding en verzorging (AWBZ) en de ondersteuning naar werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Participatiewet).

Samen keuzes maken over de toegang naar (nieuwe) dienstverlening en de wijze van werken zijn belangrijk. Dronten kiest voor een samenleving waarin deelnemen én bijdragen centraal staat. Dit vraagt om een aanpak die zich daar waar mogelijk richt op de eigen kracht van inwoners.


Discussie
Projectleiders Denise Caljé (Participatiewet) en Gerry Drijfhout (Jeugdhulp) van de gemeente Dronten presenteerden een model voor integrale toegang en werkwijze wat tot stand is gekomen met input van externe stakeholders, waaronder 60 externe partijen. Zij schetsten kort waar we op dit moment staan, welke stappen reeds gezet zijn en welke ideeën gemeente en instellingen hebben over de toegang en werkwijze. Vervolgens is hierover gediscussieerd met de aanwezige inwoners.

Adviezen en vragen
Dit leidde tot een aantal waardevolle tips en adviezen als: sluit aan bij de 'taal' van de inwoner en organiseer samen met de inwoner hulp die nodig is. Doe dit zo dicht mogelijk bij de inwoner. Stimuleer als gemeente de signalering en gebruik daarvoor de kracht van de Dronter samenleving. Daarnaast werd er veel gesproken over het steeds groter wordende belang van de mantelzorger. Veel voorkomende vragen gingen deze avond over de gevolgen van de nieuwe Participatiewet, maar ook over de vraag welke gevolgen de Jeugdwet heeft voor mensen die nu gebruik maken van langdurige zorg.

Deze avond dient als input voor de keuzes die de gemeente gaat maken over de toegang tot zorg en ondersteuning. Alle gesprekken met inwoners en samenwerkingspartners krijgen een plek in het beleid over het sociale domein

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top