AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Senioren Computer Club bestaat 10 jaar

Donderdag 3 april 2014

BIDDINGHUIZEN - De Senioren Computer Club Biddinghuizen (S.C.C.B.) bestaat 10 jaar. Dat zal op 11 april 2014 gevierd worden.

In 2004 hebben initiatiefnemers de vereniging opgericht met als doel senioren in staat te stellen zich te bekwamen in het gebruik van een Personal Computer (P.C.) en om hen vertrouwt te maken met de ontwikkelingen op het gebied van de Informatie en Communicatie Technologie (I.C.T.).

Door financiële en materiële bijdragen van diverse organisaties, bedrijven en de Gemeente kon er een goede start gemaakt worden met voldoende apparatuur. In Het Koetshuis kon gebruik gemaakt worden van aanvankelijk één en even later twee permanente lokalen.

Er zijn altijd voldoende docenten geweest die als vrijwilligers enthousiast en bekwaam de lessen verzorgd hebben.

Om de ontwikkelingen te kunnen blijven volgen is met eigen financiële middelen de apparatuur regelmatig vernieuwd.

De meeste cursussen bestaan uit 12 en enkele uit 6 lessen die in het voor en najaar aangeboden worden en voor leden worden er, over actuele onderwerpen, workshops georganiseerd.

Bovendien zijn er tijdens de open inloop mogelijkheden om informatie te verkrijgen.

In de afgelopen periode voldeed de vereniging aan de gestelde doelstelling. De vereniging bestaat uit ongeveer 250 leden en in haar bestaan hebben 1465 cursisten een cursus gevolgd waarbij een certificaat is uitgereikt.

Nu er veel senioren vertrouwt zijn met de digitale mogelijkheden ligt er een nieuwe uitdaging om de ontwikkelingen in deze te volgen en om daarop het programma aan te passen waardoor de doelgroep bij kan blijven.

Het Leercentrum is aangesloten bij de landelijke organisatie SeniorWeb waardoor gebruik gemaakt kan worden van hun expertise.

De viering van het jubileum vindt plaats op vrijdag 11 april om 15.00 uur in Het Koetshuis te Biddinghuizen na de reguliere Algemene Leden Vergadering.

Nadere informatie te verkrijgen bij Dhr. J. Verheesen tel 0321-333426

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Senioren Computerclub
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top