AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change

14% extra in Dronten voor jeugdzorg

Zondag 1 juni 2014

BIDDINGHUIZEN - Flevoland krijgt bijna 131 miljoen euro voor jeugdhulp en jeugdzorg in 2015. Dat blijkt uit de definitieve budgetten die zijn vastgesteld door het Rijk. Dat is ruim 9% meer dan in 2013 werd vastgesteld. Vanaf 1 januari worden er veel taken uit de jeugdzorg van het Rijk overgeheveld naar de gemeenten.

Verschillen
Binnen de provincie zijn wel grote verschillen te zien. Zo wordt Noordoostpolder bijna 3% gekort en krijgt Dronten er juist bijna 14% bij. Ook het budget dat per kind beschikbaar is verschilt erg per gemeente. Zo kan Urk straks gemiddeld 715 euro per kind besteden, terwijl dat bedrag in Lelystad op ruim 1.700 euro ligt.

Solidariteit
Waar deze verschillen door veroorzaakt worden en wat dat betekent voor de jeugdzorg in Flevoland is nog niet bekend. Wethouder Winnie Prins van Zeewolde, die de transitie van jeugdzorg in de provincie coördineert, verdiept zich nog in de cijfers. Wel is bekend dat de gemeenten in Flevoland hebben afgesproken solidair te zijn. Zo worden op Urk veel pleegkinderen uit andere gemeenten opgevangen. Urk hoeft niet alleen voor die kosten op te draaien.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top