Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Laatste keer oud papier opgehaald

Woensdag 11 juni 2014
Laatste keer oud papier opgehaald
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen zaterdag 7 juni werd er in het dorp voor de laatste keer oud papier opgehaald door leden van Zon & Zegen en door leden van BAS Voetbal. De dames van BAS Voetbal hadden het voorrecht om als laatste ploeg de inzameling voor haar rekening te nemen.

De gemeente Dronten heeft besloten om oud papier voortaan zelf in te zamelen. Dit levert de gemeente een besparing op: ze hoeven niet langer auto's met chauffeur in te huren. De clubs worden in elk geval de komende jaren nog gewoon financieel gecompenseerd, en er zullen vervangende klusjes worden aangeboden.

Maar met het stoppen van het ophalen van oud papier door de clubs komt dus een einde aan een lange traditie. Vroeger werd er met de trekker met aanhanger door het dorp gereden, waarbij meestal junioren aan het stapelen waren in de container en seniorleden de soms natte dozen de container in kwakten. Sinds twee jaar werd het oud papier in rolcontainers aangeboden, waardoor junioren al niet meer mochten worden ingezet bij de inzameling.

Huib van Os zette namens BAS Voetbal afgelopen zaterdag de 2 coördinatoren in het zonnetje. Hij bracht een bloemetje bij Mart Muller, die de laatste jaren de indeling verzorgde. Speciale dank ging uit naar Herman Oerlemans, die al vanaf het begin bij de inzameling van oud papier betrokken is. Ook de vaste koffieadressen werden niet vergeten: ook zij ontvingen een bloemetje.

Op de foto zien we Herman Oerlemans, omringd door lopers van BAS Voetbal, Zon en Zegen en de chauffeurs van Van Werven.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
Adverteerder in de rubriek Zon en Zegen
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top