Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Buitenspeeldag 2014 gemeente Dronten geslaagd

Zondag 15 juni 2014
Buitenspeeldag 2014 gemeente Dronten geslaagd
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Op woensdag 11 juni was de landelijke buitenspeeldag. Inwoners van Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen konden voor deze dag eenvoudig een vergunning aanvragen voor het afzetten van de straat zodat kinderen de ruimte konden krijgen voor het spelen op straat.

Door de samenwerking van de buurtsportcoaches, Wijk en Buurtbeheer, de Brede school, CliK, Lunchcafe Moellies, lokale partijen en buurtbewoners, waren er 6 activiteiten binnen de gemeente Dronten gratis toegankelijk voor alle kinderen.

Kinderen in Dronten- Zuid konden meedoen aan Bee-ball dat werd aangeboden door softbal vereniging de Vrijbuiters. Op het Havenplein in Dronten Centrum gingen kinderen aan de salg met Graffiti spuiten en Breakdance. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Moellies en de Brede school De buurtsportcoaches organiseerden i.s.m. het CJG op de atletiekbaan de Stap!n activiteit om zoveel mogelijk stappen te zetten op hun stappenteller. Bij de Buiskap was er o.a. jerrycan trekken. Ook Swifterbant deed mee. Op de Bazaltstraat werden oud Hollandse spelletjes gespeeld en waren er pannenkoeken als afsluiting. Biddinghuizen had een eigen oranje-dag met onder andere een voetbalactiviteit onder leiding van CliK.

Door het mooie weer werd de buitenspeeldag goed bezocht. De organisaties spreken van een succes en hopen op nog meer buitenspeelmogelijkheden in 2015.

De Meerpaal

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek CliK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin
Terrascompleet.nl
Adverteerder in de rubriek Meerpaal
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top