AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Kafa Kafa
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Okke Mouwen uit Oegstgeest kampioen

Zaterdag 14 juni 2014
Okke Mouwen uit Oegstgeest kampioen
Foto: Flevonice - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Okke Mouwen uit Oegstgeest was één van de grote winnaars bij het onlangs gehouden NK Eenwieleren. De tienjarige Okke werd in zijn leeftijdscategorie Nederlands Kampioen op de 5 kilometer.

Op 18 mei vond op het Flevonice-concours in Biddinghuizen het NK Eenwieleren plaats. De meeste mensen kennen het eenwieleren alleen als act in het circus, zelf zouden zij zo'n balanceeract nog geen paar seconden uithouden. Hoe anders is dat voor Okke Mouwen. Hij kreeg het eenwieleren met de paplepel ingegoten en behoort al een tijdje tot de top van ons land in zijn leeftijdsklasse.

Tweede en toch eerste
In Biddinghuizen legde Okke, die ook voetbalt in de E2 van ASC, de vijf kilometer het snelst af van alle Nederlanders. In de wedstrijd eindigde hij als tweede, met een gemiddelde snelheid van 13 kilometer per uur. De winnaar was echter een jongen uit België en daarom mocht Okke zich na afloop alsnog laten kronen tot Nederlands Kampioen.

De burgemeester is nog niet langs geweest, maar dat hoeft ook niet van Okke. "Ik vind het zo al leuk genoeg. Al die aandacht, dat hoeft van mij niet zo. Laat mij maar lekker eenwieleren in het dorp, dan kom ik de burgemeester vanzelf wel een keer tegen!", aldus de kersverse Nederlands Kampioen uit Oegstgeest.

Bron: Dichtbij

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flevonice
Fruithandel Van Beek
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top