Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Zon, gezelligheid en veel stof bij tweede autocross Biddinghuizen

Dinsdag 24 juni 2014
Zon, gezelligheid en veel stof bij tweede autocross Biddinghuizen
Foto: ACV De Flintstones - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Op zaterdag 21 juni organiseerde ACV de Flintstones haar tweede jaarlijkse autocross. De medewerkers van ACV de Flintstones waren al vanaf 05.30 uur in touw op het Van Werven Circuit om een druk wedstrijd schema af te werken.

Door de droge dagen van de afgelopen tijd had de organisatie veel moeite om de grote stofwolken tegen te gaan. Om de veiligheid te garanderen werden de races een half uur stil gelegd om de baan genoegd vocht te geven zodat de coureurs weer van start konden.

In de standaardklasse tot 1400cc was het Dennis Veltman uit Emmeloord die met zijn Peugot 205 heel de dag voorop reed en de grootste beker mee naar huis nam. Op de tweede plaats was het de snelle dame Monica van den Brink uit Biddinghuizen gevold door Tom van Steenhoven uit Swifterbant.

Op de Konningscross wist Daan Munster uit Dronten zijn Civic naar plek 1 te sturen in de standaardklasse t/m 1800cc en de grote vraag voor hem was of dit nog een keer zou lukken. Het antwoord was: Ja. Heel de dag reed hij zonder fouten op kop en had hij genoeg punten om wederom de beker voor plek nummer 1 in zijn prijzenkast te zetten. Een knappe tweede plaatst was er voor Rinke Balstra uit Gorredijk gevolgd door Maarten Bos uit Groenekan.

In de standaardklasse BOVEN 1800cc was het wederom Mick Meijerink uit Marknesse die heel de dag sterk reed met zijn achterwiel aangedreven Toyota MR2. Mick had echter grote concurrentie van Maarten Stoker uit Dronten die met zijn snelle Astra alles op alles zette om de 1ste plaatst op zijn naam te zetten. Het onderlinge verschil was net in het voordeel van Mick en zo ging grootste de beker mee naar Marknesse. Op de 3de plaatst eindigde Wim Steenbergen uit Hilversum met zijn Seat Ibiza.

Twee mooi gevulde groepen bij de toerwagens zorgde voor spannende races. Afgelopen cross won Ronald Tinolt uit swifterbant deze klasse maar deze reed 2 weken voor tijd zijn scirocco bijna Total los op een andere cross en het was een wonder dat deze weer aan de start stond. Sjoerd de Jager uit Gorredijk reed met zijn aangepaste Volvo C70 naar de eerste plek gevold door Rutger Rijk uit Pesse. Marius Tinholt hield de eer hoog voor de familie want deze naam de beker voor de derde plaatst mee naar huis.

Bij de dames was het wederom Margina Kuin uit Bovenkarspel die de meeste punten had verzameld om de grootste beker in ontvangst te nemen. Marlous Docter uit Dronten reed met haar VW Golf knap naar een tweede plaats. Judith Laijen uit Nieuwe niedorp volgde met haar Opel Astra op een mooie derde plek.

Wederom een enorme opkomst bij de banger klasse en de organisatie is blij dat deze klasse weer in de lift zit door de inzet van een aantal vrijwilligers. De winnaar van de afval race en tevens winnaar van deze klasse was wederom Pieter Verboven. Plek nummer 2 ging naar Patrick van Strien , gevolgd door Marcel Kars. Best Wreck (mooiste wrak) werd gewonnen door Remon Hoogendoorn. Best entertainer (meeste acties) was Patrick van Strien. De Ged Well Soon award gaan naar de pittige dame Marytha Reyne die een flinke klap te voorduren kreeg.

De klapper van de dag award ging naar Richard Tienstra uit Lelystad, hij maakte een vervelende koprol mee welke hem deze prijs opleverde.

Daan Munster ging er uiteindelijk ook vandoor als Polderkampioen omdat hij de meeste punten van iedereen binnen sleepte.

De organisatie bedankt alle medewerkers, coureurs en sponsoren voor hun bijdrage. Zonder deze enthousiaste mensen en bedrijven zou een cross organiseren niet mogelijk zijn!

ACV de Flintstones kijkt vol goede moed naar 2015 waar ook dan weer dit prachtige evenement wordt neergezet.

Uitslagen
Standaardklasse t/m 1400 cc
1 Dennis Veltman
2 Monica van den Brink
3 Tom van Steenoven

Standaardklasse t/m 1800 cc
1 Daan Munster
1 Rinke Balstra
3 Maarten Bos
4 Ard Munster
5 Menno Brouwer

Standaard >1800 cc
1 Mick Meijerink
2 Maarten Stoker
3 Wim Steenbergen
4 Robin Folkertsma
5 Bob Vlooswijk

Toerwagens
1 Sjoerd de Jager
2 Rutger Rijk
3 Marius Tinholt

Duo's
1 Rein & Thom Heijboer
2 Robert Hasselman / ChristiaanSchat
3 Ko vd Dries / PeterVerhoeven

3-wielers
1 Wilfred Groen
2 Harrie Groenenboom
3 Stefan Witkop

Damesklasse
1 Margina Kuin
2 Marlous Docter
3 Judith Laijen
4 Laura van der Meer
5 Melany Claus

Sportklasse / kevers
1 Victor Borgdorff
2 Rene Hoep
3 Sebastiaan Wolfers

Specials
1 Bart Jan Blaauw
2 Serge Ferket
3 Bouke Imenkamp

Bangers / Crazycross
1 Pieter Verboven
2 Patrick van Strien
3 Marcel Kars

Klapper van de dag
1 Richard Tienstra

Polderkampioen
Daan Munster

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top