Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Adm. Financiële Advisering Kafa
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

BAS wil in jubileumduel eigen spel spelen

Woensdag 17 september 2014
BAS wil in jubileumduel eigen spel spelen
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - Voor het eerste elftal van BAS voetbal staat donderdagavond de jubileumwedstrijd tegen Jong SC Heerenveen op het programma. De Friezen kwamen één keer eerder naar Biddinghuizen en wonnen toen met 0-16. Verdediger Art Drent hoopt ditmaal iets meer weerstand te kunnen bieden. "Maar we moeten blij zijn met een paar kansjes."

In augustus van 2004 was er geen beginnen aan. Ook destijds kwamen de beloften van SC Heerenveen voor een jubileumduel naar De Schelp, maar van een cadeau was geen sprake. BAS, toen nog met namen als Jaco Schaap, Tino Bies en Henk Christiaanse, ging van het kastje naar de muur en verloor uiteindelijk met 0-16. Inmiddels zijn de Biddinghuizenaren gegroeid en dus verwacht Drent dat zijn ploeg meer tegenstand kan bieden. "Heerenveen zal de bovenliggende ploeg zijn en het baltempo ligt vast en zeker heel hoog. Toch gaan we proberen ons eigen spel te spelen."

Jong SC Heerenveen begon de competitie met zes punten uit vier wedstrijden. In een poule met NEC/FC Oss, FC Groningen/Cambuur, PEC Zwolle en Almere City won de ploeg tweemaal. In de eerste wedstrijd ging het met 1-3 onderuit tegen NEC/FC Oss, waarna het wel wist te winnen van Almere City (0-1) en PEC Zwolle (6-0). Afgelopen maandag verloor de Friese formatie met 2-1 van FC Groningen/Cambuur. Trainer van de beloften is Tieme Klompe, die eveneens assistent-trainer is bij het eerste elftal. Hij speelde jarenlang voor Heerenveen en kwam ook nog uit voor RKC Waalwijk en FC Groningen.

Bij BAS is de selectie zo goed als compleet. Rick Aernaudts maakt voor het eerst dit seizoen onderdeel uit van de eerste selectie, terwijl alleen Freddy Doppenberg van de kant moet toekijken. Hij heeft nog altijd last van een lichte knieblessure. "Binnen de groep leeft het duel enorm. Iedereen doet zijn best om er op tijd te zijn, zo zijn er jongens die vrij hebben gevraagd van school. Zo'n wedstrijd wil iedereen spelen", weet Drent.

Kaartverkoop
De toegangsbewijzen voor het jubileumduel zijn donderdagavond te koop aan de deur. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen voor 2,50 euro naar binnen, de overige belangstellenden betalen vijf euro. "Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om er een mooie wedstrijd van te maken. Hopelijk komen er veel supporters", spreekt Drent. De jubileumwedstrijd begint donderdagavond om 19.00 uur. Tot dan!

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Basvoetbal
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 29.5 °C
  • 0.0 mm
  • 22.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top