Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Tel. 0321-333169 Peter Evers

Verruiming winkeltijden in hele gemeente

Donderdag 18 september 2014

BIDDINGHUIZEN - Het college van Dronten stelt de raad voor om de winkeltijden te verruimen. De winkels in de winkelcentra mogen per centrum gezamenlijk op 14 koopzondagen per jaar open zijn. Supermarkten wordt daarnaast de mogelijkheid geboden om op zondag als avondwinkel open te zijn tussen 16.00 uur en 19.00 uur.

Buiten de winkelcentra mag elke winkel individueel bepalen welke 14 zondagen zij open wil zijn. De raad neemt uiteindelijk het besluit over de herziene Winkeltijden Verordening Dronten tijdens de raadsvergadering op donderdag 30 oktober 2014.

Samenspraak
In november 2013 heeft de gemeente Dronten een informatiebijeenkomst over de winkeltijden georganiseerd waarbij alle belanghebbenden de gelegenheid kregen om hun mening kenbaar te maken. Er werden verschillende meningen en visies ingebracht; zowel door winkeliers uit verschillende branches, als door inwoners die vanuit geloofsovertuiging hun stem lieten horen. De politieke bestuurders waren ook aanwezig en hebben goed geluisterd. Op basis van de verschillende meningen, de verkiezingsuitslag en nader overleg met de winkeliersvereniging, wordt nu een gewijzigde Verordening Winkeltijden aan de raad aangeboden.

Proces
Het college beslist over de aan te wijzen 14 koopdagen in de winkelcentra, op advies van een representatieve vertegenwoordiging van de winkeliers per winkelcentrum. De overige winkels moeten de gewenste koopzondagen voor het begin van het jaar melden.

De nieuwe regels gelden voor de hele gemeente, dus ook voor Swifterbant en Biddinghuizen.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Winkelcentrum
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top