Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Adm. Financiële Advisering Kafa

Politie opzoek naar verdachten snelkraak bij Albert Heijn

Maandag 29 september 2014
Politie opzoek naar verdachten snelkraak bij Albert Heijn
Foto: Politie Flevoland - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Bij de supermarkt aan De Dreef is in augustus 2014 twee keer ingebroken. Kort na elkaar en vermoedelijk door dezelfde daders. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de vele pakjes sigaretten die ze stalen.

In het Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland van 25 september 2014 werd aandacht besteed aan deze zaak.Eerste keer
De eerste inbraak is op donderdag 14 augustus. Vroeg in de ochtend, tegen 05.00 uur, ziet een voorbijganger dat er is ingebroken bij de supermarkt. Het raam van de schuifdeur is kapot.

Op bewakingsbeelden is te zien dat om 04.30 uur een grijze Audi station (vermoedelijk een A4 Avant) aan komt rijden uit de richting van De Voor. Vier mannen stappen uit, laten de auto gewoon op straat staan en beginnen meteen tegen de deur van de supermarkt te trappen. Het lukt om binnen te komen. Ze weten waar ze moeten zijn, want de mannen lopen meteen door naar het rolluik voor de servicebalie. Vervolgens pakken ze er een grote blauwe tas bij en daar laadden ze een flinke hoeveelheid sigaretten in. Dat gaat niet zachtzinnig, met fors gooi- en smijtwerk. Meerdere mannen dragen de tas de winkel uit, naar de auto. Al met al duurt dit een paar minuten. De kofferbak zit helemaal vol met de tas. Even later stappen de mannen weer in de Audi en rijden weg in de richting van de Sportlaan

Tweede keer
Op zaterdag 16 augustus komt opnieuw een auto voorrijden tegen 05.00 uur. Dit keer is het een donkere Volkswagen Jetta sedan. De mannen dragen bivakmutsen en stappen uit. Twee van hen lopen richting de schuifdeuren en trappen de linker kapot. Ze gaan naar binnen. Een derde persoon blijft buiten op de uitkijk staan. De vierde blijft in de auto. De twee die naar binnen gaan, weten wat ze willen. Bij de servicebalie hoeven ze het rolluik deze keer niet weg te halen want dat luik is nog niet gerepareerd sinds de eerste inbraak. De manier waarop ze te werk gaan lijkt erg op de vorige keer. Ook dit keer gaan ze fors tekeer. Ze laden hun tas weer vol sigaretten. De eerste verdachte gaat met de tas naar de auto, de tweede neemt nog snel los een display mee. Daarna lijkt op de bewakingsbeelden te zien dat ze halsoverkop vertrekken; de mannen zien blijkbaar dat er een auto aan komt rijden.

De politie heeft de bestuurder van die auto inmiddels gesproken. Wel zoekt de politie nog de bestuurder van een busje met aanhanger; misschien heeft hij iets gezien.

Hoewel de mannen capuchons of bivakmutsen droegen, is de politie vrij zeker dat het bij de twee inbraken om dezelfde daders gaat.

Signalementen (bij de eerste inbraak)
Eén verdachte draagt bij beide inbraken een trainingsbroek met een gele streep en het getal 21. Verder had hij de eerste keer sportschoenen van het merk Adidas aan, met aan de achterkant een rood lipje.

Verdachte 1
- helemaal in het donker gekleed.

Verdachte 2:
- droeg een donkere jas met horizontale stiknaden en een rode rand bij de nek
- had een spijkerbroek aan
- droeg donkere schoenen.

Verdachte 3:
- droeg een donker trainingspak met gele Adidasstrepen en een lichtblauwe rand onder aan het jasje
- had donkere schoenen aan.

Verdachte 4:
- droeg een donkere jas
- had een trainingsbroek aan met witte bies en op het linkerbovenbeen het getal 21
- droeg sportschoenen van het merk Adidas met aan de achterkant een rood lipje

Vragen
- Weet u misschien wie de verdachten zijn?
- Weet u misschien waar de gestolen sigaretten zijn gebleven?
- Wie is de man in het busje met de aanhanger die misschien iets gezien heeft?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of bel gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier bij de politie melden.


Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 19.1 °C
  • 9.0 mm
  • 11.0 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top