Tel. 0321-333169 Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo

Moskeeën schenken vlees Offerfeest aan voedselbank

Vrijdag 24 oktober 2014
Moskeeën schenken vlees Offerfeest aan voedselbank
Foto: Mimar Sinan Moskee

BIDDINGHUIZEN - In het kader van de offerfeest hebben de Mimar Sinan Moskee uit Biddinghuizen en de Dronten Fatih Moskee vlees ingezameld van haar leden. Dit vlees is afgelopen vrijdag overhandigt aan de voedselbank Dronten.

Door toenemende armoede in Nederland maken steeds meer mensen gebruik van de voedselbank. De Islamitische Stichting Nederland (I.S.N) heeft de 140 moskeeën die aan deze stichting gebonden is verzocht om voedsel te doneren aan de lokale voedselbanken.

Een van de essentiële grondslagen van de Islam is dat je te allen tijde aan je naaste moet denken en daar waar nodig hulp bieden. Deze hulp wordt geboden zonder onderscheid te maken in afkomst, religie etc.


Het klantenbestand van de voedselbanken is een afspiegeling van de samenleving. Door het almaar groeiende aantal klanten is voedselbank Dronten voortdurend opzoek naar andere bronnen om meer voedsel en geld binnen te krijgen om ervoor te zorgen dat iedereen, die aan de toekenningscriteria voldoet, wekelijks een voedselpakket kan krijgen.

De moskeeën uit de gemeente Dronten zullen daar ook een steentje aan bijdragen.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Moskee
Sybit | Software op Maat
Sybit | Software op Maat
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top