Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service

Geslaagde najaarsvergadering Dorpsbelangen Biddinghuizen

Maandag 27 oktober 2014
Geslaagde najaarsvergadering Dorpsbelangen Biddinghuizen
Foto: Dorpsbelangen Biddinghuizen - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Dinsdagavond 21 oktober vond de najaarsvergadering van de Algemene Vereniging voor Dorpsbelangen Biddinghuizen plaats in het Koetshuis in Biddinghuizen.

Het beloofde een vol, maar informatief programma te worden. Nieuwe dorpsvoorzitter Willem Feiken opende de vergadering en heette iedereen van harte welkom. De vergadering begint met een korte introductie door Corien op 't Hof, nieuwe aanwinst voor het bestuur van Dorpsbelangen Biddinghuizen.

Corien zal tijdens de algemene ledenvergadering in 2015 officieel worden benoemd. En Willem vertelt over zijn eerste half jaar als voorzitter.

Lelystad Airport
De stand van zaken wat betreft Lelystad Airport zijn enigszins positief. Het besluit voor de uitbreiding van Lelystad Airport is uitgesteld tot april 2015. Ondertussen gaat de werkgroep VliegOpBHZ nog steeds door met de werkzaamheden, acties, onderzoeken en het schrijven van rapporten. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.vliegopbhz.nl.

Vrienden van de Scharrelberg
Ons mooie dierenpark de Scharrelberg is al vele jaren afhankelijk van giften en donaties. De hoogte van deze giften en donaties is elk jaar een onzekere factor, terwijl er wel rekeningen moeten worden betaald en benodigdheden moeten worden gekocht. Op dit moment is het bestuur van Dorpsbelangen, samen met de vrijwilligers van de Scharrelberg, bezig met het opzetten van Vrienden van de Scharrelberg. Een soort van lidmaatschap van de Scharrelberg, waardoor het aantal donaties en de hoogte ervan overzichtelijk wordt. De verwachting is dat rond Koningsdag 2015 hier mee over verteld kan worden.

Gemeente Dronten
Als eerste stelt wethouder Peter van Bergen zich voor aan de aanwezigen. De nieuwe wethouder die onder andere ook Dorpsbelangen Biddinghuizen en Swifterbant in zijn portefeuille heeft. Voordeel voor beide partijen zijn de korte lijnen tussen de gemeente Dronten en Biddinghuizen. Ondertussen heeft de wethouder al een kennismaking gehad met het bestuur en het dorp, door middel van het fietsen van een rondje door Biddinghuizen.

Jona Knoop van Laarhoven van de gemeente geeft een presentatie over de Transitie Sociaal Domein. Vanaf 1 januari 2015 worden de gemeente verantwoordelijk voor de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), de Jeugd Wet en de Participatiewet. De betrokken instanties gaan meer met elkaar samenwerken, signalen worden door diverse instanties opgepikt en de nodige acties ondernomen. Voor meer informatie of vragen over deze verandering en de gevolgen voor u kunt u terecht op http://www.dronten.nl/sociaaldomein

Gouden IJsvogel
De Gouden IJsvogel is dit jaar uitgereikt aan Peter te Riele. Bestuurslid / vrijwilliger bij Stichting de IJsvogel, voormalig bestuurslid bij 50 Jaar Biddinghuizen en bekend om zijn handigheid. Het gouden speldje werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Dorpsvoorzitter Willem Feiken spelde de erespeld op bij de verbaasde Peter te Riele.


De Graafschap
Na de pauze geeft Willem van Tilburg van projectontwikkelaar Oost en van Tilburg een presentatie over het bedrijf en over de stand van zaken van één van hun huidige projecten in woonwijk de Graafschap in Biddinghuizen. Op dit moment zijn er 12 zeer complete starterswoningen in ontwikkeling met mooie extra's, voor een bedrag vanaf € 129.500,- vrij op naam. In de presentatie werden mooie tekeningen en plattegronden weergegeven. Voor meer informatie over dit project zie: http://www.ovtontwikkeling.nl.

Bremerbaai
Kees Maris van Bureau Maris heeft een presentatie gegeven over de ontwikkelingen wat betreft Bremerbaai. Afgelopen maand is het definitieve ontwerp afgerond voor de strandlocatie. De plannen en tekeningen/beelden voor het nieuwe strand, met horecagelegenheid, aanlegsteiger voor het pontje, recreatiemogelijkheden , speelmogelijkheden en andere voorzieningen zagen er goed uit tijdens de presentatie. De verwachting is dat de Nieuwjaarsduik op 1 januari 2016 op het nieuwe strand kan plaatsvinden. Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op: http://www.bureau-maris.nl.


Burgernet
De wijkagent van Biddinghuizen, Jaap Glastra, heeft een presentatie gegeven over Burgernet, voorheen SMS-Alert. Een samenwerkingsverband van burgers (mede-verantwoordelijk voor eigen veiligheid en de veiligheid in de leefomgeving), gemeenten (verantwoordelijk voor de integrale veiligheid) en de politie (handhaving en opsporing). De inwoners van Biddinghuizen kunnen van dienst zijn tijdens de vermissing van een kind of volwassene, vreemde personen in de buurt, bij het doorrijden na een aanrijding of schade, tasjesroof en geweld. Simpel door gebruik van een mobiele telefoon of het doorgeven van verdachte situaties met hun mobiele telefoon. Voor meer informatie of aanmelden kijk dan op http://www.burgernet.nl.

Het bestuur van Dorpsbelangen was enthousiast over het verloop van de najaarsvergadering. Interessante informatie over actuele zaken binnen en buiten ons dorp. De sprekers zijn dan ook van harte bedankt voor de genomen tijd en moeite en hun aanwezigheid. Uiteindelijk sloot voorzitter Willem Feiken de najaarsvergadering en werd iedereen bedankt voor hun komst en aanwezigheid.

Dorpsbelangen Biddinghuizen

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Dorpsbelangen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Afvalinzameling, recycling, kunststofrecycling, machineverhuur. Bestel uw rol- of afzetcontainer online.
Biddingringweg 23
8256 PB
Biddinghuizen
T 0321-631441
W http://www.vanwerven.nl/
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top