AH Jan Schuurhuis AH Jan Schuurhuis
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Turnselectie zet Biddinghuizen op kaart in Twello

Zondag 7 december 2014
Turnselectie zet Biddinghuizen op kaart in Twello
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Zondag 30 november was het een belangrijke dag voor negen turnsters van de selectie van BAS. In vier leeftijdscategorieën in de vierde divisie kwamen er turnsters uit.

Instapper Senne Kist
Senne liet zien dat ze niet voor niets getraind had. Vooral op de balk deed ze een goede oefening en werd op dat onderdeel zelfs zesde. Op de brug, sprong en vloer stond ze ook haar mannetje en liet de toeschouwers zien niet voor niets naar Twello te zijn gekomen. Al met al werd Senne negende.

Eerste plaats voor Puck Kist
Vorig jaar turnde Puck nog in de zesde divisie, maar nu mocht hij uitkomen in de vierde divisie. Tijdens de wedstrijd bleek dat dit een goede beslissing is geweest. De oefeningen werden prima uitgevoerd. Op de balk werd haar oefening dan ook beloond met een eerste plek. Ook voor de sprong, brug en vloer draaide Puck haar hand niet om. Het was ook niet voor niets, want Puck mocht de gouden medaille mee naar Biddinghuizen nemen.

Ook Renske Hotsma kwam uit in deze leeftijdscategorie en heeft dat prima gedaan. De concurrentie binnen deze club meiden was groot, maar Renske liet zich niet afleiden en voerde haar oefeningen op de balk, mat en vloer netjes uit. Ook maakte ze een keurige sprong, welke werd beloond met een achtste plek. Renske eindigde uiteindelijk op de vijftiende plaats.

De senioren- en junioren turnsters

De senioren en de junior
De ervaring en de vele trainingsuurtjes van de meiden die bij de senioren turnen bleek bij alle vier de onderdelen goed van pas te komen. Samen met Ellis Grin (junioren) hebben de dames (en de anderen die vandaag geturnd hadden) Biddinghuizen goed op de kaart gezet.

Moniek Oomen haalde een eerste plek op de balk, Judith de Vries en Vivian Kern beiden een derde plek. Vivian en Ellis hadden een weigering bij de sprong, wat hen beiden een heel punt kostte. De dames lieten zich niet van de wijs brengen en revancheerden zich met toch nog twee goede sprongen. Bij dit onderdeel werden teamgenoten Noëlle de Gier en Vera Bosch eerste.

Ook op de vloer waren alle zes de dames goed bezig. Ellis werd tweede op dit onderdeel.

De eindscore: Ellis werd bij de junioren 5e. Bij de senioren nam Biddinghuizen de volgende plekken in: Moniek 2e, Judith 4e, Noelle 6e en Vivian en Vera een 8e en 9e plek.

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Adm. Financiële Advisering
Kafa
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.3 °C
  • 0.0 mm
  • 16.5 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Tourmanager 2020
BHZNet Tourmanager 2020 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top