Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Gouden plak voor Jesse Havelaar

Woensdag 17 december 2014
Gouden plak voor Jesse Havelaar
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Jesse Havelaar is er afgelopen zaterdag in geslaagd een eerste plaats te bemachtigen tijdens de kwartfinale turnen instap district Oost in Lichtenvoorde. Behalve Jesse waren ook Milan de Vries en Nienke Sijtsma actief op de mat.

Jesse mocht in de eerste wedstrijd starten. Hij deed zijn oefeningen heel erg netjes. Op drie onderdelen (waaronder de ringen en de vloer) eindigde hij als eerste van de groep jongens. Deze mooie resultaten zorgden ervoor dat Jesse de gouden medaille in ontvangst mocht nemen.

Sprong van Milan zorgt voor discussie
Milan de Vries (pupil) turnde eveneens in Lichtenvoorde en was in de tweede wedstrijd aan de beurt. Hij turnde een niveau hoger dan het vorige seizoen en kon erg goed meekomen op dit niveau. Op de voltige behaalde Milan een verdiende eerste plaats en hij stond lange tijd op de vijfde plaats. De sprong bezorgde Milan een flinke teleurstelling. Er ontstond een discussie over de oefening. Die discussie zorgde er uiteindelijk voor dat hij voor één van de sprongen geen punten kreeg. Door dit voorvalletje eindige hij bijna onderaan in het algemeen klassement, waardoor hij toch wat teleurgesteld weer naar huis ging.

Begeleidster Annemiek Stuifzand met Nienke Sijtsma

Vooruitgang op de vloer bij Nienke
Nienke Sijtsma mocht afreizen naar Beekbergen voor haar tweede plaatsingswedstrijd (derde divisie, jeugd 1, niveau 4) en werd hier begeleid door Annemiek Stuifzand. Ondanks een lichte spierblessure in haar bovenbeen startte Nienke vol goede moed haar wedstrijd. Ze begon met de sprong, maar de eerste sprong lukte niet goed. Ze kwam met haar verkeerde been uit op de plank. Hierdoor ging de draai niet helemaal zoals het hoort en viel op de mat. De tweede sprong ging wel goed. Hierdoor herpakte ze zich weer en deed weer volop mee in de wedstrijd. Nienke turnde de overige onderdelen (vloer, brug en balk) keurig. In het wedstrijdverslag is dan ook te lezen: "Op de vloer heeft ze zich echt verbeterd, het oefenen op de "harde benen" heeft zijn vruchten afgeworpen. Juf Diane was hier erg trots op."

Al met al klom ze één plaatsje omhoog ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd van november en eindigde op de 14e plaats.

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Verkeersschool Kooij&Wallet
Verkeersschool Kooij & Wallet
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top