Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Afsteken vuurwerk en carbid

Donderdag 18 december 2014
Afsteken vuurwerk en carbid
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Afsteken van vuurwerk mag in de gemeente Dronten alleen op 31 december van 18.00 tot 1 januari 02.00 uur. De politie houdt hierop streng toezicht. Op grond van de Algemene plaatselijke verordening mag carbid alleen vanaf 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur op aangewezen plekken afgeschoten worden.

Aangewezen plekken carbidschieten
Binnen de bebouwde kom mag carbid op de volgende plekken geschoten worden:

  • Biddinghuizen: Evenemententerrein. Tussen de bomen langs de Dreef, met als schietrichting De Repel. Er mag niet op het geasfalteerd sportveld worden geschoten. Rectificatie: het grasveld naast industriegebied Havenweg, zoals eerder gemeld is geen aangewezen plek. ;
  • Dronten: Van Veldhuizenbos, centrale grasveld aan de zijde van de Telgang;
  • Swifterbant: centrale grasveld van camping De Abelen.


Buiten de bebouwde kom mag met carbid worden geschoten op alle gebieden die privé eigendom zijn én waar de eigenaar expliciet toestemming heeft gegeven om op de betreffende dag met carbid te schieten. Omliggende bebouwing en openbare wegen moeten dan wel op tenminste 50 meter afstand liggen van het schietpunt.

Door gebieden aan te wijzen voor het carbidschieten wordt voorkomen dat er elders in de gemeente wordt geschoten en blijft geluid- en parkeerhinder beperkt. Ook kunnen de hulpdiensten zoals politie en brandweer op deze manier eventuele risico's beheersen.

Bijzondere voorwaarden carbidschieten
  • De maximaal toegestane inhoud van melkbussen of andere voorwerpen waarmee het carbidschieten wordt uitgevoerd, is 50 liter;
  • Tijdens het carbidschieten moet het deksel van de melkbus of ander schietvoorwerp met een touw of ketting vastgemaakt worden aan het schietvoorwerp zelf. Is dit niet mogelijk, dek het voorwerp waarmee geschoten wordt dan af met een bal of een prop lappen.


Houd rekening met elkaar
Burgemeester Aat de Jonge: "Nog een paar weken dan is het 2015. Een nieuw jaar met nieuwe kansen. Maar eerst een jaarwisseling. Gezelligheid, oliebollen en....... vuurwerk. Een inwoonster uit Dronten vroeg mij aandacht te vragen voor de overlast van vuurwerk. Zij heeft een hulphond. Heel veel mensen die een huisdier hebben ondervinden overlast van vuurwerk. Helemaal schandalig is het als vuurwerk naar iemand met een huisdier wordt gegooid. Ik vraag iedereen veilig om te gaan met vuurwerk. Dan hebben ook huisdieren en hulphonden een fijne jaarwisseling."

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Oud en Nieuw
0321-337030
Klusbedrijf Johan Bramer
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.0 °C
  • 10.8 mm
  • 18.0 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top