De Kubbe BV - Biddinghuizen De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Peter Evers Peter Evers
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Fruithandel Van Beek Fruithandel Van Beek

Weet jij al wat je wilt-bus op markt

Woensdag 11 februari 2015

BIDDINGHUIZEN - Vanmiddag geeft de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) het startschot voor een bustoer door Nederland. Van 13.00 tot 17.00 staat de 'Weet jij al wat je wilt'-bus op de markt op Het Plein in Biddinghuizen.

De bus nodigt bezoekers van de markt uit op tijd na te denken over hun wensen aan het einde van het leven. "Dat is belangrijk, omdat misschien niet alle wensen uitgevoerd kunnen worden te lang wordt gewacht", meldt de organisatie.

NVVE: "Iedereen weet dat hij eens zal sterven. Wanneer dat zal zijn, weet niemand. En ook weet niemand hoe dat zal gebeuren. Wat de meeste mensen wensen, is na een gezond leven en op hoge leeftijd, rustig in hun slaap te overlijden. Soms is de werkelijkheid echter anders. Men kan ongeneeslijk ziek worden, een hartstilstand krijgen, dement worden of in coma raken. Het laatste traject tussen leven en dood is vaak onzeker. Hoe moeten de arts en naasten handelen als een patiënt zijn of haar wil niet meer kan uiten?"

De NVVE organiseert van 7 tot en met 14 februari de Week van de Euthanasie. Met de 'Weet jij al wat je wilt'-bustoer wil de NVVE zoveel mogelijk mensen bewust maken van hun wensen. NVVE-consulenten informeren over feiten en fabels over euthanasie. "Veel mensen denken dat het een recht is of dat familie hierover kan beslissen. Dat is niet zo. Euthanasie is een verzoek aan de arts, dat op tijd moet worden aangekaart. De NVVE kan hierbij ondersteunen."

Kijk voor meer informatie op http://www.nvve.nl.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Markt
Peter Evers
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 10.2 °C
  • 0.0 mm
  • 11.9 °C
Weerstatistieken ->
40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis 40 jaar AH Schuurhuis
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top