Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Zonatlas Flevoland is online

Zaterdag 14 februari 2015

BIDDINGHUIZEN - Sinds begin deze maand is de Zonatlas Flevoland online. Iedere Flevolander kan hierop zien of zijn eigen dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Per adres toont de atlas de geschatte stroomopbrengst, de investeringskosten en wanneer deze is terugverdiend. De Zonatlas stimuleert de aankoop van zonnepanelen met 19%, het creëert werkgelegenheid en vergroot het besteedbaar inkomen. Zonatlas Flevoland is een initiatief van GroenLinks.

Dak aanklikken
De Zonatlas is een interactieve kaart die heel eenvoudig werkt. Voor ieder dak is bepaald of deze "zeer geschikt" (groen), "geschikt" (geel) of "minder geschikt" (rood) is voor het opwekken van zonne-energie. Niet alleen de ligging en grootte van het dak tellen daarbij mee, maar ook de hellingshoek en de schaduwwerking van de omgeving. Door op het dak te klikken komt er o.a. informatie in beeld over hoeveel zonnepanelen er op het dak passen, hoeveel energie die opwekken, wat de aanlegkosten zijn en hoe snel de investering is terugverdiend. Een rekenmodule maakt het mogelijk de berekening verder op maat te maken.

GroenLinks fractievoorzitter Simon Miske: "Het kan voor inwoners, maar ook voor ondernemers en instellingen buitengewoon interessant zijn om te onderzoeken of zonnepanelen op het dak rendabel zijn. De geavanceerde Zonatlas maakt het voor Flevolanders heel eenvoudig om te zien of dat kan en wat het oplevert. Die kennis helpt enorm bij het nemen van deze beslissing."

De Zonatlas is te vinden op http://www.zonatlas.nl/flevoland

GroenLinks Flevoland

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top