Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Drie musketiers BAS Gym op dreef

Maandag 9 maart 2015
Drie musketiers BAS Gym op dreef
Foto: BAS Gymnastiek - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Corina van den Bergh, Sanne van der Weijden en Lisa den Teuling hebben zaterdag in 't Harde hun tweede plaatsingswedstrijd geturnd (zesde divisie, pupil 2, D3). Van der Weijden en Den Teuling wisten hierbij zelfs het podium te halen, waarbij Den Teuling eerste werd.

Kyra Nagtzaan was mee voor de begeleiding van de dames. Die begeleiding & de morele ondersteuning van Kyra (en juf Diane) op de wedstrijdvloer werd erg op prijs gesteld door de meiden, omdat de zenuwen behoorlijk aanwezig waren.

1-2-3 op vloer
Het spits werd afgebeten op de vloer: alle drie lieten ze daar een prima oefening zien, daar werden de dames eerste (Lisa), tweede (Sanne) en derde (Corina). Een goed begin voor de dames van BAS. Als tweede onderdeel was de sprong. Waar deze de vorige keer nog werd afgelast vanwege te weinig juryleden, kon het nu gelukkig wel doorgaan. Ook bij deze oefening werd goed gewerkt door de dames. Het was even wennen in eerste instantie, omdat er een kast tussen de plankoline en de dikke mat in bleek te staan. Hier was niet zo vaak mee geoefend nog door de drie. Maar bij het inturnen (het even kort oefenen voor de eigenlijke wedstrijd) bleken ze prima de sprong op deze wijze te kunnen uitvoeren.

Balk blijft een uitdaging
Bij de brug waren de drie musketiers goed aan elkaar gewaagd: alle drie derde op dit onderdeel met hetzelfde aantal punten. Het laatste onderdeel was het lastigst: de balk. Voor de toeschouwers overigens een mooi, maar zenuwslopend onderdeel om naar te kijken. Bij het inturnen wilde het bij geen van de dames lukken om op de balk te blijven staan. Ondanks een slechte generale en alle zenuwen, lukte het Lisa om haar oefeningen (wel behoorlijk wiebelend op de benen) af te maken zonder er vanaf te vallen. Sanne en Corina vielen er met de koprol van af, maar zetten alles op alles om hun oefening netjes af te turnen. En dat lukte de beide dames prima.

Lisa eerste, Sanne tweede en Corina vijfde
Uiteindelijk haalde Corina een vijfde plaats, Sanne werd tweede en Lisa eerste.


BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
Gicom Composting Systems
Gicom Composting Systems
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 31.8 °C
  • 0.0 mm
  • 22.3 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top