Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Adm. Financiële Advisering Kafa
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Stichting Opwekking kijkt tevreden terug op 45e editie Pinksterconferentie

Dinsdag 26 mei 2015

BIDDINGHUIZEN - Van 22 tot en met 25 mei 2015 vond in Biddinghuizen de 45e editie van de jaarlijkse Pinksterconferentie plaats. Dit jaar bezochten 55.000 mensen de conferentie, waaronder 20.000 kampeerders.

De conferentie is het grootste christelijke Pinksterfeest van Nederland en wordt georganiseerd door Stichting Opwekking. Tijdens de conferentie werden traditiegetrouw de nieuwe Opwekkingliederen gelanceerd, zowel voor volwassenen als voor jongeren.

Dit jaar was het thema 'SAMEN – Gods Geest verbindt generaties'. Hiermee stond de conferentie in het teken van SAMEN kerk zijn, jong en oud, en van het besef dat het Gods Geest is die de generaties verbindt. Aan dit thema werd op verschillende manieren invulling gegeven. Op zondagochtend braken de jongeren in bij het hoofdprogramma om de generatie boven hen te bedanken voor hun gebed en het bouwen van het fundament waar de jongere generatie op door mag bouwen. Op zondagmiddag werd de band – onder leiding van Marcel en Lydia Zimmer – versterkt door een generatiekoor. Een verbinding werd gelegd tussen het hoofdprogramma (volwassenen) en het tienerterrein door maandag tijdens de ochtendsamenkomst via een live-verbinding op de schermen met elkaar mee te kijken.

Overdracht leiderschap
Een andere praktische uitwerking van het thema vond plaats in de zondagavonddienst. Tijdens die dienst werd het directeurschap overgedragen van Joop Gankema op Ruben Flach. Het afgelopen half jaar hebben beiden intensief met elkaar opgetrokken zodat Joop zijn kennis en ervaring aan Ruben over kon dragen. Vanuit die betrokkenheid ontstond het verlangen om de zondagavonddienst gezamenlijk te leiden. Naast het verzorgen van de prediking, leidden ze – schouder aan schouder als vertegenwoordigers van twee generaties – het Heilig Avondmaal.

Foto: Hilda van de Burgt

Nieuwe Opwekkingsliederen
Net als tijdens eerdere Pinksterconferenties werden ook dit jaar de nieuwe Opwekkingsliederen bekendgemaakt, zowel voor jongeren als voor volwassenen. De liederen voor volwassenen zijn te vinden op cd/dvd 39. 'Forever Jesus' is de titel van de jongerencd. De cd's zijn vanaf dit weekend te koop via de webwinkel van Stichting Opwekking en de (christelijke) boekhandel.

OpwekkingApp
Speciaal voor de bezoekers van de conferentie ontwikkelde Transvision Media een gratis conferentie-app: de OpwekkingApp. De app bevat o.a. een plattegrond, het actuele programma en een 'Find-my-tent-functie' waarmee kampeermiddel en auto gemakkelijk teruggevonden kunnen worden. De app werd meer dan 16.000 keer gedownload en stond op zaterdag op nummer één in de favorietenlijst voor gratis iPhone-apps, onder de categorie Nieuws.

Collecte
Het grootste gedeelte van de kosten die de Pinksterconferentie met zich meebrengt, wordt gedekt door de collectes. Op zondagavond werd de begroting gehaald. De collecte van maandagochtend komt hierdoor volledig ten goede aan de zending. Deze collecte bracht 94.000 euro op.

Meer informatie over Stichting Opwekking en de Pinksterconferentie is te vinden op http://www.opwekking.nl.


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Opwekking
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Pinksterconferentie
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 2.0 °C
  • 0.0 mm
  • 11.6 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top