Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Tel. 0321-333169 Peter Evers
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet

Infobijeenkomst Levenstestament 17 juni

Maandag 8 juni 2015

BIDDINGHUIZEN - Op woensdag 17 juni om 19.00 uur zullen Mr. De Jongh en Hetty Termaat-Steenbergen in de Cultuurbank (de oude Rabobank) meer vertellen over onder andere het Levenstestament, wat u er allemaal in kunt regelen en waarom het belangrijk is om een levenstestament te hebben.

In maart is er een landelijke campagne, "Wie van de drie", gestart om het levenstestament breder bekend te maken. Binnen de gemeente Dronten haken notaris Mr. E. de Jongh van "Van Dijk De Jongh Notarissen en Estate Planners" en Aeden Zorgconsulent Hetty Termaat-Steenbergen van "Aeden Zorg Advies & Bemiddeling" bij deze campagne aan. Juist omdat zij ondervinden dat het begrip levenstestament nog relatief onbekend is en het zo enorm belangrijk is om zaken te regelen voor je dit zelf niet meer kunt.

Veel mensen denken dat het levenstestament hetzelfde is als een testament. Maar een testament geldt pas na het overlijden, terwijl het levenstestament geldt tijdens het leven. In een levenstestament kunt u alle zaken regelen die van belang zijn voor als u ze niet meer zelf kunt regelen. Bijvoorbeeld doordat u dement bent geworden of (tijdelijk) ziek bent. Niet alleen financiele zaken, maar ook beslissingen over uw kinderen of huisdieren als u (tijdelijk) niet voor ze kunt zorgen, of beslissingen over wel dan niet medisch handelen in bepaalde situaties.

Een heftig en zeer sprekend voorbeeld: Wist u dat als u dement bent geworden en uw partner wil bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen en u hebt geen levenstestament, dat uw partner dan aan de rechter toestemming moet vragen om die auto te mogen kopen? Wist u dat uw partner geen stukken voor u mag ondertekenen, als u dement bent geworden?

Voor iedereen, jong en oud, is het dus van groot belang om een levenstestament te maken.

Op woensdag 17 juni om 19.00 uur zullen Mr. De Jongh en Hetty Termaat-Steenbergen in de Cultuurbank (de oude Rabobank) meer vertellen over onder andere het Levenstestament, wat u er allemaal in kunt regelen en waarom het belangrijk is om een levenstestament te hebben. Ook zullen zij uw vragen hierover beantwoorden. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, is het noodzakelijk vooraf aan te melden als u bij de informatie-avond aanwezig wilt zijn. Dit kan bij Hetty Termaat-Steenbergen per mail: hetty.termaat@aedenzorg.nl of bij Rian Postma van Van Dijk De Jongh notarissen: per mail: postma@flevium.nl of telefonisch: 0321 - 31 40 44.

Woensdag 17 juni bent u vanaf 18.30 uur van harte welkom in de Cultuurbank (de oude Rabobank) in Biddinghuizen, Baan 32.

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top