0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap

Tweede autocross groot succes

Dinsdag 9 juni 2015

BIDDINGHUIZEN - Zaterdag 6 juni gingen 200 coureurs van start tijdens de zonovergoten tweede jaarlijkse autocross van ACV de Flintstones. Vele vrijwilligers waren al een aantal dagen op de been om het Van Werven Circuit in orde te krijgen en een zeer snelle racebaan te verzorgen.

Om 07.15 verkondigde de voorzitter "we zijn los!", waarna vele crossauto's en het gespannen publiek uit het gehele land het circuit op konden om zich klaar te maken voor een heerlijke crossdag.


De droogte van afgelopen tijd zorgde voor een harde baan en met de regenbui op vrijdagavond zorgde een natte toplaag voor spectaculaire races aan het begin van de dag. Gedurende de dag wist de organisatie de kleibaan in goede conditie te houden met regelmatig sproeien en kilveren. Hierdoor konden diverse klassen veilige topsnelheden behalen en een schitterende strijd aan gaan met elkaar.

Ook dit jaar waren de World Servants van de partij om de vele bezoekers binnen te laten wat zorgde voor een goed bezochte cross en veel gezelligheid. De kleine kinderen waren blij verrast met een zweefmolen en een springkussen.


De dag stond in het teken van zonnebrillen, snelheid, glibberen, glijden, koprollen en zelfs inhaalacties waar zelfs Max Verstappen jaloers op zou zijn. Na ruim op tijd de drie manches afgewerkt te hebben konden de finales beginnen.

In de standaardklasse tot 1400cc konden de lokale jeugdhelden helaas niet de hoogste trede van het podium beklimmen en ging Kevin Timmer uit Abcoude met de grote prijs er vandoor. Corné Houter kwam als tweede over de streep gevolgd door Tom Lagendijk die de eer van Biddinghuizen enigszins hoog kon houden.

In de standaardklasse tot 1800cc moest Marius Tinholt met zijn Toyota MR2 proberen de titel te prolongeren door de Honda's, Volkswagens en de Opeltjes voor te blijven. Het geweld van zijn achterwiel aangedreven wagen is niet te stoppen en hij wist net als tijdens de Koningscross in alle drie de manches als eerste te finishen met een goede startpositie in de finale als gevolg. In de luwte stond de concurrentie om zijn middag zuur te maken, maar na een daverende start was de coureur uit Swifterbant weer iedereen te snel af. Ard Munster uit Dronten werd na een sterk optreden met zijn Honda beloont met een tweede plek en Segio Jongewaard werd derde. Ard wist in de driewielerklasse echter wel de eerste plek te behalen met zijn oude Suzuki Swift en wist Toby Witkop (Swifterbant) en Roel van Dort achter zich te houden.


In de standaardklasse boven 1800cc nam titelhouder Pieter Piek uit Biddinghuizen het op tegen de zeer snelle concurrentie. Een daverende optreden tijdens de manches werd helaas niet beloond in de finale en moest het genoegen nemen met een toch zeer verdiende tweede plek. Kevin van Beek ging met de prijs er vandoor en Rick Bonthuis finishte als derde. De strijdlustige Maarten Stoker uit Dronten was de hele dag al scherp aan het sturen, maar moest zijn geluk bekopen met een harde crash. Als troost mocht hij de prijs voor 'Klapper van de dag' in ontvangst nemen en deed dit met opgeheven gezicht.

Tussen de Toerwagens wist Mick Meijerink uit Marknesse de eerste prijs te pakken, gevolgd door Sonny de Vries en Rutger Rijk. De snelheid in deze klasse lag zeer hoog, maar de specials zorgde voor het snelste spektakel. Hier wist Lars Goossens uit Ens met zijn Audi Sprinter de eerste prijs binnen te slepen en René Hoep wist met zijn verlaagde kever te winnen in de keverklasse.

Een sportieve strijd is gestreden tussen de dames en deden niets onder aan de snelheden van de mannen. Marlous Docter uit Dronten reedt de hele dag al sterk maar kreeg in de laatste manche helaas een lekker band. Janneke Vollebregt wist uiteindelijk de meeste punten te verzamelen over vier manches en werd gekroond tot winnares. Ilona van Elten en Monica van den Brink konden elkaar de hand schudden met een gedeelde tweede plek, voor beide dames uit Biddinghuizen een zeer goede prestatie.

De Ford Sierra's waren ook weer van de partij in de duo-klasse, eentje gas geven en de andere sturen. Dit teamwork zorgde voor veel spektakel en ongekende drift-sessies. Bas van den Dries en Edwin Buijnink kwamen als beste uit de test gevolgd door Rob Schurer en Nick Burger. De derde prijs werd met plezier ontvangen door Niels Hut en Ron de Bekker.

Als dag afsluiter stond de afvalrace op de agenda die werd gewonnen door Marcel Kars. De 21 bangerauto's zorgde de gehele dag al voor grote klappers en menige Fordjes en Volvo's werden vakkundig omgetoverd tot mini's. De NS zou jaloers zijn op de treintjes van de in elkaar geprakte auto's die vervolgens prima blijven rijden en verzekeraars en schadeherstellers ontdekte een nieuwe definitie van total-loss. De bangerklasse werd gewonnen door Patrick Starmanns en Terence van Rossum op de tweede plaats. Barry Broers wist zich naar de derde plaats te sturen. De bangers zou de bangers niet wezen als er geen special awards worden uitgereikt. Best painted car: Bas Verboven, Best Wrecker: Marcel Kars, Best Tryer: Tijs van den Berg (Biddinghuizen), Best Entertainer: Thomas van de Lit, Dipstick Award: Pieter Verboven, Best Wreck: Niels Simons en de I'm Okay Award voor Jurgen de Bekker (Biddinghuizen).

Tot slot is de polderkampioen van 2015 gehuldigd om daarmee een succesvol autocross seizoen in Biddinghuizen af te sluiten. Na vier keer een eerste plek tijdens de Koningscross en vier keer de eerste plek afgelopen zaterdag mocht Marius Tinholt de polderbokaal in ontvangst nemen.

De organisatie van ACV de Flintstones bedankt alle medewerkers, coureurs en sponsoren voor hun belangrijke bijdrage. Zonder deze enthousiaste mensen en bedrijven zou een cross organiseren niet mogelijk zijn. Vol goede moed kijkt de organisatie naar 2016 waar ook dan weer dit prachtige evenement wordt neergezet.

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Flintstones
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top