Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI

Politie: 500 bezoekers naar EHBO op Defqon.1

Dinsdag 23 juni 2015
Politie: 500 bezoekers naar EHBO op Defqon.1
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Het jaarlijkse dance-evenement Defqon.1 Weekend Festival is ook dit jaar weer succesvol verlopen, zo laat organisator Q-dance weten. Het evenement dat dit jaar in totaal ca. 60.000 bezoekers, waarvan 35.000 kampeerders, wist te trekken, is hiermee één van de grootste dance-events van Nederland. Het was de vijfde keer dat Defqon.1 plaatsvond op Evenemententerrein Biddinghuizen.

"Alles is perfect verlopen, de bezoekers hebben een uniek evenement kunnen ervaren en ook wij zijn zeer tevreden met deze editie van Defqon.1 Weekend Festival", aldus Sander Bijlstra van organisator Q-dance. "In de afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid tot een strak georganiseerde show waarin we werkelijk alles uit de kast trekken. Defqon.1 is hét paradepaardje van Q-dance."

Zorgcontacten
De aanwezige eerste hulp medewerkers hebben gedurende het weekend ca. 500 bezoekers op de EHBO posten gezien. De meeste contacten bestonden uit het verstrekken van paracetamol en pleisters en het behandelen van verstuikte enkels en blaren.

Aanhoudingen
De politie heeft in goede samenwerking met de beveiliging in totaal 120 aanhoudingen verricht. De meeste aanhoudingen (115) zijn verricht in verband met bezit van verdovende middelen. Door een specifieke multidisciplinaire aanpak zijn vooral dealers en grootverbruikers aangehouden. De verdachten hebben allemaal afstand gedaan van de verdovende middelen en zijn, na bijstand van een advocaat en voorgeleiding aan de officier van justitie, overgedragen aan de beveiliging van het evenement.

Bij de politiepost is 23 keer aangifte gedaan van diefstal, waarvan 6 diefstallen uit tenten op het campingterrein en 7 diefstallen op het festivalterrein. In tien gevallen is aangifte gedaan van diefstal met geweld. Bij deze diefstallen werd met geweld een ketting van de hals van het slachtoffer getrokken.

Specificatie strafzaken
Van de 120 strafzaken zijn twaalf zaken niet vervolgd. In veertien van de 108 zaken die zijn afgedaan (was 83 in 2014) moet de verdachte voor de rechter komen. De overige 94 personen kregen een strafbeschikking, een geldboete of een werkstraf.

In totaal werd 320 uur aan werkstraf opgelegd en € 39.160,00 aan geldboetes. Van de opgelegde geldboetes is ongeveer een kwart gelijk betaald, wat minder is dan voorgaande jaren. Oorzaken hiervan kunnen zijn de hogere boetebedragen en de grotere aangetroffen hoeveelheden.

Juridische ondersteuning
Twaalf advocaten hebben in diensten van 8 uur meegedraaid en kijken met tevredenheid terug op het evenement. Ze hebben echt een bijdrage kunnen leveren aan een goede afdoening door de festivalgangers goed te informeren en hen te wijzen op de consequenties van de beslissing van het OM. Ook was er de mogelijkheid te spreken met de officier van justitie om in individuele gevallen maatwerk te leveren door de goede samenwerking tussen alle partijen. Het is een mooie start in een verder uit te bouwen werkwijze.

Defqon.1 sinds 2011 in Biddinghuizen
Defqon.1 Weekend Festival koos in 2011 voor het eerst Evenemententerrein Biddinghuizen tot haar nieuwe thuisbasis, nadat het jarenlang op het Almeerder strand in Almere werd georganiseerd. De sterk stijgende populariteit van het feest, plus de uitgebreidere mogelijkheden van Evenemententerrein Biddinghuizen, deed organisator Q-dance besluiten de overstap te maken naar Biddinghuizen.

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Defqon.1
Kubbeweg 17
De Kubbe BV - Biddinghuizen
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Flevolamb
Flevolamb
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.4 °C
  • 0.0 mm
  • 20.8 °C
Weerstatistieken ->
Giro 555 voor Oekraïne
Giro 555 voor Oekraïne Giro 555 voor Oekraïne
BHZNet Tourmanager 2022
BHZNet Tourmanager 2022 BHZNet Tourmanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top