Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Adm. Financiële Advisering Kafa
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Vanaf 2016: klein Zandvoort in Biddinghuizen

Maandag 10 augustus 2015
Vanaf 2016: klein Zandvoort in Biddinghuizen
Foto: Bureau Maris - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Aan het einde van de Bremerbergweg op de rotonde bij het 'dubbel like' beeld op de dijk wordt hard gewerkt aan de Bremerbaai. Bij deze zomerse temperaturen vond Frank Pels het hoog tijd om deze plannen eens nader te bekijken en te beschrijven.

De Bremerbaai zal een speeleiland en zwemwater van 1,8 meter diep krijgen. Voor het 300 meter lange strand komen geotubes in het water als scheiding tussen het diepe en ondiepe gedeelte. Geotubes zijn een soort worst van kunststof met zand erin.


Daarnaast komt er een pier van 160 meter. Aan het uiteinde van die pier komt een uitkijktoren gericht naar het water. Ook de pont naar Nunspeet zal gaan vertrekken vanaf de Bremerbaai. Op het strand komen verder douches, een toiletgebouw en een strandpaviljoen, dat wordt gerund door Aquacentrum Bremerbergse Hoek. Er komen 150 parkeerplaatsen met een draaiplein.Voor de bouwvak 2015 is begonnen met de aanleg van de Bremerbaai. In januari 2016 moeten de werkzaamheden klaar zijn. Vanaf 2016 kan er volop van dit strand op aangename fietsafstand worden genoten.


Het hele project kost ongeveer 2 miljoen euro. De totstandkoming van dit recreatiegebied is een samenwerking tussen de coöperatie Gastvrije Randmeren en de gemeente Dronten en wordt gesubsidieerd door de provincie Flevoland en de Europese Unie.Foto's: Bureau Maris
Tekst: Frank Pels

actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top