Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Kafa Kafa
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Klusbedrijf Johan Bramer Klusbedrijf Johan Bramer

Keurmerk voor AH Jan Schuurhuis

Donderdag 10 september 2015
Keurmerk voor AH Jan Schuurhuis
Foto: Gemeente Dronten - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - Van werkervaringsplaats tot een reguliere baan, binnen uiteenlopende branches. Wethouder Vis onthulde het bijgewerkte scorebord donderdag en reikte meteen een keurmerk uit aan de heer Schuurhuis van Albert Heijn Biddinghuizen.

"Al meer dan 180 werkplekken!" is te lezen op het nieuwe 'scorebord' met werkgevers dat al sinds 2014 in de hal van het gemeentehuis hangt. Dit betekent dat al meer dan 180 werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek hebben gevonden bij werkgevers binnen en buiten de gemeente Dronten.

Campagne
De campagne 'De Werkplek' is in oktober 2013 van start gegaan om werkplekken te werven voor mensen die moeilijk werk kunnen vinden vanwege een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo'n 'werkplek' kan een stage zijn, een werkervaringsplaats, maar ook gewoon een reguliere baan. Het werkgeverscontactteam van de gemeente ondersteunt de werkgevers hierbij en geven hen desgevraagd advies, bieden instrumenten ter ondersteuning aan of begeleiden de kandidaat op de werkplek. Hierin werkt de gemeente samen met inwoners en organisaties zoals werkgevers, UWV, uitzendbureaus en omliggende gemeentes.

Keurmerk
Werkgevers die een werkplek geven ontvangen hiervoor een keurmerk. Inmiddels zijn er al 38 keurmerken uitgereikt. Wethouder Vis is zeer trots op dit aantal: "En dit aantal groeit nog steeds". Jan Schuurhuis van Albert Heijn Biddinghuizen nam het keurmerk met trots in ontvangst. "Dit keurmerk staat voor ons symbool voor ons maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Het krijgt een zichtbare plek in de winkel; hopelijk doet dit andere werkgevers volgen".


Banenafspraak
Een werkplek volgens de Banenafspraak, is een werkplek voor mensen met een arbeidsbeperking. Die niet zelfstandig een inkomen op het niveau van het wettelijk minimum loon kunnen verdienen. "In Flevoland willen we de komende twee jaar, 2015 en in 2016, 400 van deze banen realiseren; 250 hiervan gaan we realiseren bij regionale werkgevers. In de gemeente Dronten hebben we inmiddels drie banen gerealiseerd binnen de Banenafspraak; het is moeilijk, maar we gaan ervoor!" aldus wethouder Vis.

Geen zorgen over risico's
Er zijn verschillende instrumenten die werkgevers kunnen helpen een werkplek aan te bieden. Deze instrumenten zorgen ervoor dat een nieuwe medewerker met plezier zijn werk kan doen en de werkgever minder zorgen heeft over mogelijke financiële risico's. "Onze medewerker kan vanwege een beperking niet zelfstandig het wettelijk minimumloon verdienen. Wij betalen deze medewerker loon, maar voor de uren waarvoor onze medewerker verminderd productief is, krijgen we een financiële compensatie. We betalen als werkgever dus alleen voor de productieve uren," legt Schuurhuis uit. Andere middelen zijn jobcoaching of een proefplaatsing een premiekorting of een mobiliteitsbonus. Het werkgeverscontactteam van de gemeente kan hier alles over vertellen.

Werkgevers die meer willen weten over 'De Werkplek' of zelfs een werkplek te bieden hebben kunnen contact opnemen met het werkgeverscontactteam van de gemeente Dronten via 14 0321 of dewerkplek@dronten.nl of kijken op www.dewerkplek.nu.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Bedrijven
Sybit Sybit
Voor al uw bedrijfssoftware op maat
Aanloophaven 5
8256 CZ
Biddinghuizen
T 0321-332726
E info@sybit.nl
W http://www.sybit.nl
Sybit
Sybit
Adverteerder in de rubriek Albert Heijn
Hoogeveen Multi Service
Hoogeveen Multi Service
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 3.2 °C
  • 0.0 mm
  • 6.9 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top