Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb

BAS pakt punt tegen EFC

Zondag 20 september 2015
BAS pakt punt tegen EFC
Foto: BAS Voetbal

BIDDINGHUIZEN - BAS heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het duel bij EFC '58. De voetballers uit Biddinghuizen keken na een uur spelen tegen een 2-0 achterstand aan, maar door goals van Sven Geling en Mark Schaap nam het vlaggenschip toch nog een punt mee naar huis. "Ik ben blij met een puntje. Zeker omdat we met 2-0 achter stonden", meldt trainer Bert van den Brink na afloop.

Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen. Een bekend spreekwoord in den lande, maar niet in Biddinghuizen. Daar waar menigeen het met tweemaal wel redt, moet het spreekwoord voor BAS maar even worden aangepast. Een ezel stoot zich geen 386 keer aan dezelfde steen, dat zou beter zijn. Vorig seizoen gebeurde het nog wel eens dat BAS binnen een mum van tijd op achterstand stond. Dat was meestal de inleiding voor een rampzalige middag. Je zou denken dat de spelers daar inmiddels wel van geleerd zouden hebben. Maar het Biddinghuizer publiek had zaterdag een déjà vu. Op bezoek bij EFC '58 floot de arbiter voor het beginsignaal en 32 seconden later was de achterstand daar. Gewoon weer hetzelfde liedje.

Agressiviteit
"Ik ben daar ook echt boos om geworden", vertelt Van den Brink. "We laten ons heel makkelijk passeren, daarna zijn we overal te laat en ontbreekt de agressiviteit. Je geeft het bijna zo weg. Het schijnt een BAS-fenomeen te zijn." Er was zaterdag echter wel een verschil ten opzichte van het vorige seizoen. Daar waar een jaar geleden het antwoord in alle gevallen uitbleef, kwam er nu wel reactie. BAS had het de eerste tien minuten lastig, maar kreeg daarna meer grip op de wedstrijd. "Zij hadden op het middenveld telkens een man extra, waardoor wij met vier middenvelders zijn gaan spelen. Daarna kregen we meer controle", legt Van den Brink uit.

Art Drent kreeg in het eerste bedrijf een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze gekeerd. Na de rust bleef BAS ietwat de bovenliggende partij en kreeg het wat halve kansen. Maar net als bij DSV '61 moesten de Biddinghuizenaren juist op dat moment weer slikken. Een voorzet vloog over de springende Tolhoek heen, waardoor EFC voor 2-0 kon tekenen. Toch was de strijd nog niet gestreden. EFC zakte na deze goal, mede door toedoen van BAS, steeds verder in en daar maakte het vlaggenschip dankbaar gebruik van. Een prima aanval werd door Sven Geling afgemaakt en tien minuten later kopte Mark Schaap de gelijkmaker binnen.

Dichtbij winnende
In het laatste kwartier was in eerste instantie EFC het dichtst bij de winnende goal. Een vrije trap vloog op de paal, maar vervolgens kreeg vooral BAS de betere kansen. Stefan Timmerman had tot twee keer toe de mogelijkheid op de winnende, maar tweemaal trof hij geen doel. Zodoende bleef het bij 2-2. "Ik vind het vooral sneu voor Stefan, want hij speelt met de week beter. Die winnende had ik hem echt gegund. Als er in het laatste kwartier één ploeg had moeten winnen, dan waren wij dat", zegt de coach. In de wedstrijd zat opnieuw verbetering en de uitslag viel weer wat positiever uit. Maar wanneer je voor de honderdste keer zo slecht aan een wedstrijd begint, hoef je voorlopig nog niet aan winnen te denken. Dit mag nooit meer gebeuren.

Volgende week speelt BAS weer eens een thuisduel. Op De Schelp is AGOVV de tegenstander. Aanvang is om 14.30 uur.

Bron: BASVoetbal.nl / Tekst: Wouter Foppen


nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Voetbal
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
Adverteerder in de rubriek Voetbal - BAS 1
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Hoogeveen Dak & Zinkwerken
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 14.6 °C
  • 8.6 mm
  • 16.9 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
BHZNet EK2024 Voetbalpoule
BHZNet EK2024 Voetbalpoule BHZNet EK2024 Voetbalpoule
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top