Adm. Financiële Advisering Kafa
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer

Broodje Brandweer tijdens brandpreventieweken

Woensdag 23 september 2015

BIDDINGHUIZEN - Onder de titel 'Broodje Brandweer' nodigt brandweer Flevoland zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden uit om tijdens de brandpreventieweken, van 6 tot en met 30 oktober, te komen lunchen op de verschillende brandweerkazernes in Flevoland.

"Helaas is de laatste jaren gebleken dat juist de groep zelfstandig wonende ouderen en hulpbehoevenden bij een woningbrand zeer kwetsbaar is", schrijft Brandweer Flevoland in een persbericht. Door de vergrijzing en de trend om langer zelfstandig te blijven wonen, zal het aantal ouderen dat overlijdt door brand flink toenemen. Ouderen lopen een groter risico een woningbrand niet te overleven. "Vergeleken met mensen onder 65 jaar is de overlijdenskans zelfs 2,6 keer zo groot". Brandweer Flevoland zoekt daarom naar verschillende mogelijkheden om met hen in contact te komen.

Bewust maken
De laatste jaren heeft Brandweer Flevoland de landelijke campagne "Wat doe jij bij brand" gebruikt om ook ouderen bewust te maken van de gevaren van brand en hoe zij de kans op brand kunnen verkleinen.

Dit jaar heeft Brandweer Flevoland gekozen voor een andere aanpak om dit thema onder de aandacht te brengen van deze kwetsbare groep. De brandweer nodigt juist deze groep mensen uit voor een lunch en een informatieve middag. Doormiddel van een kleine presentatie en veel één op één gesprekken probeert de brandweer de ouderen en zelfstandig wonende hulpbehoevende hun eigen woonomgeving nog eens extra onder de loep te nemen.

28 oktober in Biddinghuizen
In de periode van 6 tot en met 30 oktober 2015 staan verdeeld over heel Flevoland in totaal 15 van deze lunches op het programma. In Biddinghuizen is deze lunch op woensdag 28 oktober tussen 11.00 en 13.00 uur. De verschillende data en locaties kunt u ook vinden op de website van Brandweer Flevoland www.brandweerflevoland.nl.

Brandweer Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Brandweer
Bouwbedrijf HEDI
Bouwbedrijf HEDI
Adverteerder in de rubriek Senioren
Van Werven infra & recycling
Van Werven infra & recycling
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top