Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken
Flevolamb Flevolamb
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems

Gezocht: Diefstal door inbraak

Vrijdag 2 oktober 2015
Gezocht: Diefstal door inbraak
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Bij de boekhandel aan de Baan is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 mei 2015 ingebroken. De dieven ging er met de kluis en waarschijnlijk een gestolen aanhangwagen vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachten, de gestolen kluis en de aanhanger.

Bekijk het onderstaande filmpje. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 30 september 2015 van Omroep Flevoland tv-programma Bureau Flevoland.

Op bewakingsbeeld is een beetje kalende man met een lichtgekleurde jas te zien. Die nacht doorzoekt hij de winkel en steelt hij de kluis met daarin geld. Die kluis weegt ruim 200 kilo. Hij was dan ook zeer waarschijnlijk niet alleen.De eigenaar komt de volgende ochtend rond 08.30 uur bij zijn zaak en ziet dan dat het slot van de toegangsdeur is opengebroken. Binnen ziet hij dat het flink mis is: z'n zaak is doorzocht en de kluis is gestolen. Er waren sleepsporen te zien in de winkel.

Beschrijving kluis
De kluis is grijs met een rode deur. Hij is 90 cm hoog, 60 breed en 40 diep. Kennelijk is hij naar buiten gesleept en daar op of in een voertuig geladen, waarschijnlijk een aanhanger. Diezelfde nacht is namelijk om de hoek, op het Plein, een aanhangwagen gestolen. Het is denkbaar dat de inbrekers de kluis hebben ontdekt, door hadden dat zij die qua gewicht niet makkelijk konden vervoeren en daarom de aanhangwagen hebben gestolen.

Beschrijving aanhangwagen
De aanhangwagen is van het merk Saris, heeft één as, maar had origineel twee assen. Ook zijn de spatschermen ingekort. Hij is voorzien van een reservewiel. Op de aanhanger zat ten tijde van de diefstal een witte kentekenplaat met het kenteken SX-FS-12.

Vragen

  • Herkent u de man op het beeld van de bewakingscamera of weet u misschien wie hij en zijn handlangers zijn?
  • Heeft u iets gezien van de inbraak of van de diefstal van de aanhangwagen?
  • Heeft u de gestolen kluis misschien ergens aangetroffen? Hij is grijs van kleur, met een rode deur en 90 cm (h) bij 60 cm (breed) bij 40 cm (diep).
  • Heeft u gestolen aanhangwagen, mogelijk nog voorzien van een witte kentekenplaat met het kenteken SX-FS-12, na 13 mei nog ergens gezien of weet u misschien waar die nu is?


Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden

Bron: Politie Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Politieberichten
Tel. 0321-333169
Peter Evers
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 18.9 °C
  • 9.0 mm
  • 11.1 °C
Weerstatistieken ->
BHZNet Vueltamanager
BHZNet Vueltamanager BHZNet Vueltamanager
BHZNet Giromanager
BHZNet Giromanager BHZNet Giromanager
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top