Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl
Pelletkachels advies en verkoop Pelletkachels Flevo
Fruit vers aan huis bezorgd Fruithandel Van Beek

EHBO wil meer aanmeldingen bij HartslagNu

Woensdag 28 oktober 2015

BIDDINGHUIZEN - De GGD wil dat meer Flevolanders zich aansluiten bij de burgerhulpverlening van HartslagNu. Dat schrijft Omroep Flevoland. Ook EHBO Vereniging Biddinghuizen liet dit geluid horen tijdens de najaarsvergadering van Dorpsbelangen Biddinghuizen gisteravond.

Sinds 1 oktober zijn ook Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant aangesloten bij HartslagNu. Bij een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners die in de buurt van het slachtoffer wonen en zijn aangesloten bij HartslagNu via de meldkamer een oproep om zo snel mogelijk naar dat adres te gaan. "Zij zijn er vaak sneller dan een ambulance en kunnen beginnen met reanimeren of een AED inzetten. Op deze manier wordt de overlevingskans van het slachtoffer vele malen vergroot", schrijft Omroep Flevoland.

Ledenvergadering Dorpsbelangen in Het Koetshuis

Meer AED's dan in Dronten
Aalt Mulder van EHBO Vereniging Biddinghuizen vertelde tijdens de ALV van Dorpsbelangen dinsdagavond dat er in Biddinghuizen negen AED's 24 uur per dag in te zetten zijn; een aantal dat veel hoger ligt dan in bijvoorbeeld Dronten. Naast de AED's die altijd beschikbaar zijn, zijn er in Biddinghuizen bovendien diverse kastjes die beperkt beschikbaar zijn. "Eerder deze maand was er een oproep via HartslagNu en toen is al gebleken dat het systeem werkt", vertelde Mulder. "Bij een oproep kunnen tot dertig mensen worden ingeschakeld. Deels om hulp te verlenen en deels om een AED te halen".

Hij riep dan ook iedereen die kan reanimeren op zich aan te melden bij HartslagNu. Dit kan via de website http://www.hartslagnu.nl/.

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek EHBO
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Gezondheidszorg
Oogstweg 31
Kjell's Opslag
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 4.2 °C
  • 0.0 mm
  • 8.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top