Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kapsalon Beautiful Change Kapsalon Beautiful Change
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Flevolamb Flevolamb
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Afsteken vuurwerk en carbid

Maandag 14 december 2015
Afsteken vuurwerk en carbid
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Rond de jaarwisseling mag er weer vuurwerk en carbid afgestoken worden. De gemeente Dronten heeft de regels rondom het afsteken van vuurwerk en carbid op een rij gezet.

Afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Met carbid mag in de gemeente Dronten alleen van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur op aangewezen plekken worden geschoten. De politie houdt hierop streng toezicht.


In Biddinghuizen geldt als toegestane locatie voor carbidschieten het evenemententerrein tussen de bomen langs de Dreef, tussen De Deel en de Verlengde Baan met als schietrichting De Repel. Er mag niet op het asfalt van het sportveld worden geschoten.

Buiten bebouwde kom
Buiten de bebouwde kom mag met carbid worden geschoten op alle gebieden die privé eigendom zijn én waar de eigenaar expliciet toestemming heeft gegeven om op de betreffende dag met carbid te schieten. Omliggende bebouwing en openbare wegen moeten dan wel op tenminste 50 meter afstand liggen van het schietpunt. Door gebieden aan te wijzen voor het carbidschieten wordt voorkomen dat er elders in de gemeente wordt geschoten en blijft geluids- en parkeerhinder beperkt. Ook kunnen de hulpdiensten zoals politie en brandweer op deze manier eventuele risico's beheersen.

Bijzondere voorwaarden voor carbidschieten
De maximaal toegestane inhoud van de melkbussen of andere voorwerpen, waarmee het carbidschieten wordt uitgevoerd, is 50 liter. Tijdens het carbid schieten moet het deksel van de melkbus of ander schietvoorwerp met een touw of ketting vastgemaakt worden aan het schietvoorwerp zelf. Is dit niet mogelijk, dek het voorwerp waarmee geschoten wordt dan af met een bal of een prop lappen.

Bron: Gemeente Dronten

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Gemeenteberichten
Pelletkachels Flevo Pelletkachels Flevo
Pelletkachels advies en verkoop
Parksingel 23
8256 GE
Biddinghuizen
T 0321-333802
F 0321-331014
E info@pelletkachels-flevo.nl
W http://www.pelletkachels-flevo.nl
Pelletkachels Flevo
Pelletkachels Flevo
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top