Tel. 0321-333169 Peter Evers
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Teakhouten meubelen PolderTEAK

Serious Dorpsfestival levert €5.000 op

Maandag 21 december 2015
Serious Dorpsfestival levert €5.000 op
Foto: Serious Dorpsfestival

BIDDINGHUIZEN - Voldaan kijkt Biddinghuizen terug op de dorpsactie Serious Dorpsfestival. In 24 uur hebben de inwoners € 5007,39 opgehaald voor Serious Request, een landelijke actie van radiozender 3FM.

In dorpshuis Het Koetshuis kon jong en oud hieraan een bijdrage leveren door mee te doen aan de vele activiteiten.

Gevarieerd programma
Door diverse samenwerkingen was er een gevarieerd programma op het festival. Met huiskamerconcerten, sport en spel, een pop-up eetcafé, kinderactiviteiten en creativiteit met kaarten en sneeuwpoppen. Er werd vooral veel geld opgehaald met de RPM/Spinning Marathon en uitschieter was Hedi-Darts met € 1023,- alleen al voor hun activiteit. De verbindende factor waren de dj's Ane Sybesma en Wilco den Teuling. Zij draaiden 24 uur muziek en maakten radio waardoor de actie via een livestream ook thuis te volgen was. Zij bleven tijdens het hele festival wakker.  
 
Onder de indruk
Het motto van het dorp is 'Biddinghuizen, we doen het samen'. Het Serious Dorpsfestival bewijst dit weer. Desondanks is de organisatie onder de indruk van de inzet van iedereen. Een geintje op een dartavond is uitgegroeid tot een festival. Biddinghuizen is bij 3FM luisteraars immers bekend van festivals zoals Lowlands. Het hele programma is in vier, vijf weken uit de grond gestampt door ieders enthousiasme en door snel met elkaar te schakelen.
 
Verbinding
Dat je inzetten voor een goed doel en muziek verbindt symboliseerden acht dorpsgenoten tijdens het laatste huiskamerconcert. Zij kenden elkaar al wel, maar maakten speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst samen muziek. Met een jamsessie onder de naam Biddinghuizen United. De opmaat naar het bekendmaken van het eindbedrag. En dankzij de ondersteuning van sponsoren waren de kosten gedekt en gaat de hele opbrengst van € 5007,39 naar het goede doel.  
 
Goed doel 
Dit jaar staat 3FM Serious Request stil bij de bijna 50 miljoen kinderen en jongeren die slachtoffer zijn van een oorlog. Hierdoor hebben zij geen scholing en toekomstperspectief. Het Rode Kruis ondersteunt hen om vaardigheden te leren die ze op school, in een vervolgopleiding of op de arbeidsmarkt kunnen toepassen.

Organisatie Serious Dorpsfestival

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Goede doelen
Teakhouten meubelen
PolderTEAK
Adverteerder in de rubriek Serious Dorpsfestival
Pelletkachels advies en verkoop
Pelletkachels Flevo
Adverteerder in de rubriek Koetshuis
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 22.5 °C
  • 0.0 mm
  • 22.4 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top