Flevolamb Flevolamb
Verkeersschool Kooij&Wallet Verkeersschool Kooij & Wallet
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Hoogeveen Multi Service Hoogeveen Multi Service
Adm. Financiële Advisering Kafa

Milan de Vries verrast zichzelf in Putten

Zaterdag 30 januari 2016

BIDDINGHUIZEN - Afgelopen weekend was het de beurt aan twee van de drie heren van de selectie van BAS Gymnastiek om een wedstrijd te turnen. Jesse Havelaar (instap, niveau 13) en Milan de Vries (Pupil, niveau 13) turnden een kwartfinale in sporthal Putter Eng in Putten.

Jesse mocht het spits afbijten voor BAS in de tweede wedstrijd van de dag. De eerste wedstrijd van het seizoen was weer even wennen voor Jesse. Zijn beste onderdelen waren de sprong, goed voor een 9e plaats en met een mooie zwaai in zijn brugoefening haalde Jesse daarbij een tiende plaats. Bij de rekstok liet hij nog een goed uitgevoerde buikdraai zien aan de jury. De vloeroefening wilde deze keer niet zo lukken bij Jesse en kon hier en daar wat netter uitgevoerd worden. Desalniettemin behaalde Jesse, na alle zes onderdelen, een plaats in de middelste regionen van het eindklassement, namelijk de 14e plaats.

Zilveren plak voor Milan
Milan de Vries ging in de laatste wedstrijd van de dag meteen goed van start. Tijdens de eerste drie rondes wist hij op de rekstok en sprong een eerste plek te behalen. Door deze mooie prestaties stond hij bij de tussenstand op een derde plek met een heel klein puntenverschil ten opzichte van de nummer vier. Het werd dus nog spannend voor Milan, wetende dat de ringen er nog aankwamen en wat niet zijn meest favoriete onderdeel is. Toch liet Milan zich niet van de wijs brengen en wist zelfs op de ringen een tweede plek te behalen. Toen bij de prijsuitreiking de nummer drie bekend gemaakt werd, dacht Milan al dat zijn podiumplek toch vergeven was aan degene die bij de tussenstand nog onder hem stond. Des te groter was de verrassing dat hij zelfs een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

Zilver voor De Vries

BAS Gymnastiek

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek BAS Gymnastiek
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top