Bouwbedrijf HEDI Bouwbedrijf HEDI
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Kubbeweg 17 De Kubbe BV - Biddinghuizen
Teakhouten meubelen PolderTEAK
Hoogeveen Dak & Zinkwerken Hoogeveen Dak & Zinkwerken

Canadese zanger Brian Doerksen komt naar Opwekking

Vrijdag 4 maart 2016

BIDDINGHUIZEN - Stichting Opwekking maakt bekend dat zij dit jaar Brian Doerksen mag verwelkomen op de Pinksterconferentie in Biddinghuizen. De Canadese aanbiddingsleider en singer-songwriter zal zaterdagmiddag 14 mei optreden, samen met zijn band The SHIYR Poets.

Brian Doerksen werd in ons land bekend met liederen als Refiner's Fire (1990 - Dwars door het vuur), Come, now is the time (1998 - Kom, nu is het tijd), en The River (2004 - De rivier). Dit zijn veel gezongen liederen die na vertaling ook in de Opwekkingsbundel zijn verschenen.


Onderscheidingen
De zanger kreeg meerdere keren een onderscheiding voor zijn muziek. Door de Gospel Music Association Canada werd hij onder andere uitgeroepen tot Zanger van het Jaar (2005, 2006) en Artiest van het Jaar (2006, 2008). In 2008 ontving hij een Juno Award voor zijn cd Holy God.

The Shiyr Poets
De band die Brian Doerksen meeneemt, heet The Shiyer Poets. Shyir is Hebreeuws voor Psalm. Samen willen zij zo goed mogelijk psalmen op 'modern folk-rock' muziek zetten. Brian Doerksen heeft in Nederland een grote groep liefhebbers van zijn muziek.

Het terrein van Opwekking

Pionier
Veel mensen waarderen de zanger om wat hij heeft betekend voor het moderne aanbiddingsmuziek genre. Wereldwijd wordt hij beschouwd als een pionier op dat gebied. Anderen waarderen hem om zijn liederen en stijl. Brian Doerksen weet het geloofsleven intiem en persoonlijk te verwoorden in zijn liedjes.

Het evenement Opwekking vindt plaats van 13 tot en met 16 mei op het terrein bij Walibi Holland. Brian en zijn band The SHIYR Poets maakten dit filmpje:Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Opwekking
AH Jan Schuurhuis
AH Jan Schuurhuis
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top