Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
Sybit | Software op Maat Sybit | Software op Maat
Van Werven infra & recycling Van Werven infra & recycling
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Innovatieve oplossingen voor huis en tuin Terrascompleet.nl

Burgemeester geniet van klucht Altobi

Maandag 7 maart 2016
Burgemeester geniet van klucht Altobi
Foto: Toneelvereniging Altobi - met toestemming gebruikt

BIDDINGHUIZEN - De kop is er af voor de cast van Toneelvereniging Altobi. Vrijdag speelde zij de eerste voorstelling van 'Kroeg of Kabberdoes', in aanwezigheid van burgemeester Aat de Jonge. Op 11 en 12 maart zijn de volgende voorstellingen in De Voorhof.

Burgemeester Aat de Jonge stuurde na afloop van de voorstelling foto's via Twitter met het bericht 'Genieten van een klucht gespeeld door Altobi in Biddinghuizen: pure dorpscultuur'. Hij maakte met de cast ook een selfie. Volgens hem laat deze avond zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

Komisch spel
Altobi speelt de voorstelling in totaal drie keer. De volgende zijn op 11 en 12 maart. De Biddinghuizer groep brengt de klucht 'Kroeg of Kabberdoes' die, door de bijzondere personages en hun nodige onwetendheid, voor hilarische momenten zorgt. Het publiek in Biddinghuizen kan weer een prachtig decor en fijn uitgewerkt komisch spel verwachten, onder leiding van regisseur Kees Schaak.

Over 'Kroeg of Kabberdoes'
Peggy (Petra Winnubst) weet al jarenlang haar Café Klei aan het dorpsplein overeind te houden, ondanks de 'hulp' van haar luie en asociale zoon, Brian (Ricus Winnubst). De zorgen worden groter als de deftige Elisabeth Claroen (Natasja van den Os) op hetzelfde plein een luxueus Grand Café gaat beginnen en er een heftige concurrentiestrijd start, tot wanhoop van dorpsbewoner Henk (Jan Luijkx).


De jonge Fabiola Claroen (Marleen Wassens) moet niets hebben van de onrealistische plannen van haar moeder en ziet de bui al hangen. Ze hoopt met behulp van Brian haar moeder een lesje te leren, maar hij heeft enkel oog voor Daisy (Mirjam Hoogenboom), de lokale dame van lichte zeden.

Daisy bezorgt niet alleen Brian bijzondere gevoelens. Ook de steenrijke Eberhard van Baelkerck (Fré Bouwkamp) smelt als hij haar ziet. Hij probeert zijn uitstapjes echter verborgen te houden voor zijn geschifte moeder, mevrouw Van Baelkerck (Tineke Akkerman), bij wie hij nog in huis woont.

Zij moet niets hebben van dergelijke "lichtekooien en lellebellen". Ze denkt dat het nieuw betrokken pand in het dorp helemaal geen café is, maar een dekmantel. En dat er geen koffie wordt geserveerd, maar liefde!


(Foto's: burgemeester Aat de Jonge)

Redactie BHZNet.nl

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Altobi
Flevolamb
Flevolamb
Adverteerder in de rubriek Voorhof
Fruit vers aan huis bezorgd
Fruithandel Van Beek
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
zoeken
BHZNet.nl weer
  • 17.6 °C
  • 0.0 mm
  • 16.5 °C
Weerstatistieken ->
gerelateerd nieuws
Agenda 3 dagen Meer agenda ->
Snackbar Twins Snackbar Twins Snackbar Twins
Toevoegen
in de bhznet.nl winkel Alle produkten ->
twitter facebook rss top