Teakhouten meubelen PolderTEAK
Installatietechniek Schaap Installatietechniek Schaap
Gicom Composting Systems Gicom Composting Systems
0321-337030 Klusbedrijf Johan Bramer
Adm. Financiële Advisering Kafa

NVM: huizenmarkt duidelijk in de lift

Woensdag 30 maart 2016
NVM: huizenmarkt duidelijk in de lift
Foto: Redactie BHZNet.nl

BIDDINGHUIZEN - Na een aantal slechte jaren gaat het weer een stuk beter met de Flevolandse woningmarkt. Dat zegt makelaarsvereniging NVM. Dit vooruitlopend op de Open Huizendag van aanstaande zaterdag.

"Panden die er goed uitzien en redelijk geprijsd zijn, die weten we snel van de hand te doen" zo geeft Laurien van der Oest van NVM Flevoland aan. De lage rentestand is één van de redenen dat huizen nu sneller worden verkocht dan een aantal jaar geleden.

Toch kan de verkooptijd per woning sterk verschillen. Huizen die er goed uitzien en waar weinig aan gedaan hoeft te worden, verkopen een stuk sneller dan woningen die eerst opgeknapt moeten worden. Dat komt volgens de NVM doordat verbouwingen lastig mee te financieren zijn in een hypotheek.

Hoog percentage
Flevoland is een provincie met een hoog percentage aan koophuizen. Ruim 60 procent van alle woningen is een koopwoning. Alleen de provincies Drenthe en Zeeland hebben meer koopwoningen.

Gemiddeld betaalt een huizenkoper voor een normale eengezinswoning 215.000 euro. Voor een vrijstaande woning gemiddeld 345.000 euro en voor een appartement 186.000 euro.

Bron: Omroep Flevoland

nieuwsrubrieken
Adverteerder in de rubriek Wonen
Installatietechniek Schaap
Installatietechniek Schaap
actueel nieuws
in de bhznet.nl winkel
twitter facebook rss top